Impian Divers wilt graag dat je in een mooie, gezonde omgeving duikt.

Sinds de oprichting in 2006 zijn we altijd actief bezig geweest met het schoonhouden en het in stand houden van de riffen rondom Koh Tao. Dit zonder hierbij ons op de voorgrond te plaatsen, maar gewoon doen blijft ons motto.

En tot op de dag van vandaag zijn we nog steeds één van de weinige duikscholen die Koh Tao rijk is, die zelf regelmatig zo’n reef clean up organiseerd.

Het duikteam, inclusief boot personeel gedragen zich uiteraard zo eco-vriendelijk mogelijk en in de duikschool gebruiken we wel  schoonmaakmiddelen om je duikuitrusting schoon te houden, maar dit vloeit netjes af in ‘septic’ tanks onder de grond.. Daarnaast scheiden we batterijen en plastic flessen van ander afval, zodat deze op de juiste plaats komen voor verwerking. Hiervoor gebruiken biodegradable vuilniszakken.

Je mag je waterfles constant vullen met drinkwater van de duikschool, en we hebben boodschappentassen ter beschikking om plastic zakjes te voorkomen. Graag gedurende je reis in Thailand zo min mogelijk gebruik van rietjes en plastic lepeltjes. Voor de rokers onder ons, gelieve geen filters in de zee tijdens je overtocht naar Koh Tao of andere eilanden.

Dankzij deze instelling ook door andere milieu vriendelijke duikscholen op Koh Tao kunnen we hopelijk de pracht van Koh Tao’s onderwaterwereld zolang mogelijk behouden. Je zult tijdens één van je duiken niet veel rommel tegenkomen en daardoor veel meer kunnen genieten van onze rijke visbestanden!

Zeven jaar geleden heeft Impian Divers actief deelgenomen aan de bouw van Koh Tao’s eerste kunstrif, genaamd Hin Fai. Een metalen constructie welke onder zwakstroom snel de mogelijkheid bied op afgebroken koraal weer te laten groeien. Nu zijn we lid van de Koh Tao Community Coorperation groep em Green Fins Thailand.

GREEN FINS Thailand

Impian Divers is actief lid van Green Fins Thailand, een non-profit organisatie welke een aantal jaren geleden  in Thailand is opgezet en nu aardig door zuid oost Azie verspreid is.

Alle Green Fins leden moeten zich aan stricte gedragsregels houden en moeten opereren op een zogenoemde : ‘minimum discharge policy’.

ADOPT A REEF

Goede voorbeelden aansporen is niet voldoende vinden wij. Vandaar dat we een rif geadopteerd hebben via de Save Koh Tao organisatie en we zijn nu verantwoordelijk voor: Sai Nuan reef, Koh Tao

Onze taak is dit reef schoon te houden, maar ook feed-back te geven aan Save Koh Tao. Dit doen we doen we d.m.v het Reef Watch programma: “Environmental Monitoring Program” én een heuse Coral Nursery activiteit. Op deze manier wilt de duikschool Impian Divers een steentje bijdragen bij het creeren van meer besef bij duikers over de serieus slechte conditie van koraalriffen wereldwijd.

Diegene geintereseerd kunnen ook bij ons zo’n Environmental Monitoring Program training (EMP) cursus volgen om op die manier zelf wereldwijd mee te helpen om de gezondheid van onze marine ecosystemen in de gaten te houden. Resultaten worden online overgebracht naar de Save Koh Tao Marine groep, die weer met de Thai Costal Protection and Development (CPAD) in overleg gaat over de te nemen stappen.

Eenmaal bij ons leggen we je in details uit wat je als duiker kan doen met dit soort eco-relateerde activiteiten, wat er bedoeld word met marine management en marine conversation en hoe zelf actief of inactief hieraan kan deelnemen.

CORAL NURSERY

D.m.v een coral nursery hopen we onze koraalriffen een extra steuntje te geven door hun weerstand te verhogen en beschadigde riffen te herstellen. Daarnaast bied het ons als duiker weer een extra duikplek, zodat de andere riffen en visbestanden wat minder bezocht hoeven te worden. En wat geeft nu meer voldoening aan jou als als duiker dan mee helpen aan het restoreren van een van de meest biodiverse systemen op aarde: een koraalrif!

Wij hebben de EMP DIVER cursus aan de coral nursery gekoppeld. Deze cursus zal echt je duikersogen openen, waardoor je de onderwater wereld in een keer heel anders zal bekijken. Na het doorlopen van deze 4-daagse cursus ben je bevoegd om wereldwijd met surveys en survey teams deel te nemen om data aan marine biologen door te sturen. Dit is een onderdeel van een wereldwijd verspreide Reef Check database.

Tijdens de EMP cursus geven we ook les in Vis & Marine life herkenning en bespreken we de ecologische rol van de bekende dieren en organisme, inclusief de minder bekende ‘substrates’ . Substrates is de ondergrond waarop deze dieren en organisme leven. Het gaat hier om het leren van de methodes en de te volgen protocols hoe deel te nemen aan een reef survey. Namelijk wat moet je tellen, wat telt niet mee, waar kijk je naar en waarom?

TIJDSCHEMA

Dag 1: Introductie/ Orientatie
Registratie, EMP diver introductie dmv een PowerPoint presentatie.
In water – identificatie training: vis , niet gewervelde dieren, substrates, Coral watch Introductie.

Dag 2: Gevorderde vis herkenning technieken
Vis herkenning-, Invertebrate en Substrate PowerPoint presentatie.
In-Water – Vis, ongewervelde en Substrate Survey praktijk beoefening.

Dag 3: Volledig Reef Check Survey
Leslokaal- Vis herkenning, ongewervelde en substrate examen d.m.v foto herkenning.
Water – Complete Survey op een van de vele hiervoor geschikte duikplekken rondom Koh Tao (lokatie afhankelijk van weersomstandigheden.

Dag 4:
Leslokaal : Data Entry, Impian I.D.D  EMP certificatie

Prijs: 11,900 THB

Inclusief Materialen zoals:

  • Gebruik duikuitrusting
  • EMP diver Kit en onderwater fish slates
  • Project Aware Manual (Digital Version)
  • EMP Diver Certification
  • Copy of Tropical Reef Fish and Invertebrates Books (Digital Versions)

Vereiste: I.D.D of PADI Advanced Open Water Diver en Peak Performance Buoyancy Specialist brevet*

Note*: noodzakelijke PPB training zal afhangen van een drijfvermogen controle tijdens een check-dive

 

DISCOVER ECO-DIVER
Is het bovenstaande te intens en te lang voor je reisschema, dun kunnen we je ook een introductie geven over reef monitoring en data entry. Dit programma duurt 1 dag en geeft je een goed idee wat het allemaal inhoud en geeft credit tot de rest van de complete I.D.D EMP cursus.

Prijs: 2,000 THB