Divemaster stage op Koh Tao / Thailand: een tropisch paradijsje waar heel veel gedoken word

Een dive master stage is in principe een tijd om met veel plezier naar terug te kijken. Het is vaak de start van een nieuwe carièrre.

Je dive master stage kan je doen met de énige Nederlandse duikinstructeurgroep van Koh Tao, namelijk bij Impian Divers! Met permanent vijf Nederlandse duikinstrukteurs in dienst geven we je de gelegenheid om ervaring op te doen én om lekker veel duiken te maken.

Onze opleidingen zijn professioneel, flexiebel, en vaak gezellig maar op de juiste momenten trekken we de touwtjes aan. Uiteindelijk gaat het wel om een beroepsopleiding waarbij veel verantwoordelijkheid bij komt kijken.

Waarom divemaster worden op Koh Tao
In de jaren 90 werd Koh Tao ontdekt en snel stond Koh Tao bekend als een van de beste duikplaatsen in Azie. Op het moment worden meer dan de helft van alle brevetten in Thailand op Koh Tao gehaald. Het is dé belangrijkste duikbestemming van Thailand en er is een levendige duikindustrie. Ondanks zijn toenemende popularitieit heeft Koh Tao toch nog steeds dat unieke, relaxte atmosfeertje waardoor ze een van de populairste duikeilanden ter wereld gebleven is.

Waarom bij ons?
We zijn de enige duikschool op Koh Tao met een vaste Nederlandse instructeursgroep. Niet in samenwerking met, maar gewoon een Nederlandse duikschool. We hebben de beschikking over onze eigen boot, en dat betekent dat we naar verschillende duikstekken kunnen gaan. Behalve de opleidingen bieden we je als enige school op Koh Tao ook de kans op werk aan: namelijk bij ons.

Wie zijn wij?
De opleiding is in handen van een I.D.D course director/PADI master instructor Robert Rhemrev en de staf instructeurs Robin Spelt en Sjors Nuijten. Allemaal Nederlandse duikinstrukteurs. Als team werken ze al drie jaar samen en we verzorgen met regelmaat duikmeester opleidingen.
Hun netwerk van ex-studenten is verspreid over de hele wereld, en hun ervaring bij het opleiden van duikprofessionals maakt je dive master stage en IDC’s de beste in hun soort. Robert Rhemrev zelf heeft de afgelopen tien jaar al meer dan duizenden duikers opgeleid!

Daarnaast helpen we je met het zoeken van geschikte accommodatie. Kunnen we pas doen zodra je hier bent omdat we je wensen niet kunnen inschatten. Je hebt je eigen kamer of bungalow met een tweepersoons bed (of twee bedden als je met een vriend komt), westers toilet, 24 uur electriciteit. Sommige zijn op vijf minuten lopen van de duikschool, en alles wat je nodig hebt is ook dichtbij: pinautomaat, strand, restaurants, supermarkt. Je verblijft basic ( fan, koelkast, koude douche) of luxe (aircon, koelkast, warm douche, kabel TV) bij P&N mansion (basic); NO guesthouse (basic) of Infinity (luxe). Prijzen schommelen tussen de 7,000 Thai baht per maand voor de basic kamers tot 11,000 Thai baht of meer voor de luxure versies.

Wat zijn de vereisten om een dive master stage bij ons te volgen?
1) Goede instelling t.o.v de duikindustrie
2) Je moet in bezit zijn van een Rescue diver brevet;
3) Je moet minstens 18 jaar oud zijn;
4) bewijs EHBO training de laatste 12 maanden (zoniet kan je deze bij ons volgen)
5) 40 duiken in je logboek (je krijgt van ons de gelegenheid om duiken te maken voor je begint)
6) Medische verklaring geschikt om te duiken niet ouder dan 12 maanden (kan ter plaaste)

Welke materialen moet je hebben?
1) IDD of PADI Divemaster Crewpack
2) Masker/Snorkel/Vinnen
De crewpack is bij de cursusprijs inbegrepen. Op Koh Tao kun je duikspullen aanschaffen via Impian Divers met een 20% korting als je bij ons duikmeester stage doet.

Hoe ziet zo’n Dive Master Stage eruit?

Je opleiding begint op het moment dat je aankomt. We hebben een flexiebel programma, die elke dag kan starten. Je kunt dus beginnnen wanneer je wilt, en de duur is afhankelijk van de tijd die je hebt, maar graag minstens 2 weken als je genoeg duiken hebt. Tijdens dit programma verwachten we van je dat veel duiken gaat maken en ons assisteert bij de dagelijkse activiteiten in de duikschool. Zo doe je genoeg ervaring op om later als ervaren en zelfverzekerde Dive Master te gaan werken en trips organiseerd voor duikers.

Dive Master Theorie
Je moet meerkeuze vragen examens doen in: Natuurkunde, Fysiologie, Decompressietheorie, Duikomgeving en Duikapparatuur. Bij I.D.D. komt daar nog duik management bij en het geven van theorielessen.
We geven les in deze onderwerpen omdat er een uitwisseling van ervaring moet zijn om ’t daarna in ’t water toe te passen.
Je kunt je eindexamen doen wanneer je dat wilt, maar het liefst aan ‘t einde van je opleiding, omdat dan alle informatie verstrekt is en je de nodige duikervaring hebt opgedaan.

Assisteren bij duiken
Natuurlijk heb je de gelegenheid om veel te duiken. Elke dag kan je twee duiken maken, of in de ochtend of in de middag, en om de zoveel tijd organiseren we een nachtduik. We raden wel je aan om elke dag te duiken, zodat je gewent raakt aan ’t ritme en goed leert navigeren onder water.

Onder begeleiding van ervaren instrukteurs ga je dan beginnen met het leiden van duiken met klanten, en verder in je opleiding krijg je de kans om met ervaren duikers duiken te gaan leiden. We geven ook een workshop in vis-identificatie en rif-ecologie, zodat je weet waar je het over hebt als praat over de onderwater wereld. Maar hiervoor moet je ons wel wat tijd geven, en de cursus niet te strak plannen voor jezelf.

Ons doel is om je goed voor te bereiden voor je dive master brevet, zodat je bij ons kan komen werken maar je ook gedegen voor te bereiden op de volgende stap: duikinstructeur.

Kosten
27.000 Thai baht voor de I.D.D duikmeesteropleiding en 30.000 baht voor de PADI duikmeester.

Hoe reserveer je bij ons?
Heel simpel: neem contact met ons op via het contactformulier, en stel je vragen of vertel ons wat je wilt. Nadat je contact met ons hebt opgenomen en we je vragen hebben beantwoord sturen we je een email met een persoonlijk betalingsverzoek om je reservering te garanderen.
Bij de uiteindelijke afrekening (in Thai Baht) trekken we die weer af van het totaal bedrag.

Aanbetaling reservering Divemaster : 50 €

Bij je cursus zit inbegrepen:
Alle lesmaterialen, alle instructie, en gebruik complete duikuitrusting maar aanmelding bij I.D.D of PADI zijn op eigen kosten, gezien dit een professioneel lidmaatschap is, welke jaarlijks vernieuwd moet worden om te mogen werken in de duikindustrie

Internship optie
Prijs:      PADI: 30,000 Thai Baht // IDD: 27,000 Thai baht