Be a SAFE diver, Stay Healthy

De-kompressie ziekte is zeldzaam, maar een behandeling is erg kostbaar.

Uitdroging is vaak de hoofdfactor. Om je zoveel mogelijk te helpen om dit te voorkomen duiken niet alleen in kleine groepen, maar raden we je constant genoeg water te drinken als je in de tropen duikt en regelmatig hartige dingetjes te eten, zodat je zoutgehalte niet zakt. Die dit ook tijdens je reis richting Koh Tao.

Preventie blijft het best medicijn en een goede duikverzekering hoort hier eenmaal bij.

Mocht je geen duikverzekering hebben? Alle duikers die bij Impian Divers duiken zijn dan automatisch verzekerd, in het onwaarschijnlijke geval van. Eerst kijkt een verzekering of jezelf verzekerd bent. Zoniet, begint onze verzekering met een plafond van 200,000 Thai baht per geval en een eigen risco bijdrage van 150 Euro (6,000 Thai baht). Heb je een I.D.D duikopleiding gevolgd ben je daarna automatisch een kalanderjaar lang wereldwijd w.a. verzekerd voor sportduiken. Blijf je lid, dan heb je een wereldwijde duikverzekering voor slecht 27,50 Euro!

Impian Divers betaald daarnaast maandelijkse contributies aan de lokale re-kompressie kamer op Koh Samui, zodat deze open kan blijven. Daarvoor krijgen we ook extra assistentie voor het beoordelen en behandelen van de situatie en voor eventuele evacuatie procedures.

Je eigen veiligheid aan de oppervlakte
Impian Divers raad iedere duiker een Safety Marker oppervlakte boei te gebruiken tijdens het duiken.