Koh Tao heeft minstens 20 dive sites, waarvan de verste op maximaal een half uur varen zijn.
De reden dat we 2 maal per dag kunnen uitvaren.

‘s-Ochtends varen we naar de diepere dive sites zoals Sattakut wrak; Chumpon-, South West of Hin Wong pinakel.
Gevolgd door een 2e duik rondom Nang Yuan, White Rock of Light House.

s-Middags varen we naar de ondiepere baaien zoals Aow leuk; Mango Bay en wederom rondom Nang Yuan eiland. De middag duiken zijn ook uitermate geschikt voor diegene die willen zwemmen, snorkelen of freediven. Nachtduik is afhankelijk van het weer en doen we graag op White Rock

divesites Koh Tao

Aow Leuk is een beschutte baai met een prachtig uitzicht en is de thuisbasis van veel jong zeeleven. Vaak zien we hier jonge Blacktip rifhaaien.

Beschut tegen de harde wind heeft deze ondiepe duiksplaats een zandbodem die de thuisbasis is van tuinaaltjes, schorpioenvissen en vlindervissen, sergeant-majoors en scholen geelstaart barracuda’s.

Regelmatig doen we op deze schitterende duikplek.ondiepe oefeningen van de open water cursus, alsmede de navigatie duik van de advanced open water.

Hin Nagm is vaak de 2e open water duik na bezoek South-West pinakel of Shark Island

Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is Chumpon-1.png

Chumpon Pinnacle
Locatie: Ongeveer 5 km ten noordwesten van Nang Yuan
Min. 14 m / max 40 m. Niveau van duiken: ervaren duikers

Deze duikplek is meestal voor gevorderde duikers, maar is toegankelijk bij rustig weer tijdens de laatste open water trainingsduiken. Majestueuze uitzichten, adembenemende rotsformaties en rijk aan zeeleven, met 50% kans op het waarnemen van walvishaaien: ja of nee..

Vaste tripprijs van 1,600 Thai baht.
2e duik meestal rondom Koh Nang Yuan island of White Rock

Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is Green-Rock-1.jpg

Green Rock
Locatie: Ten noordwesten van Koh Nang Yuan
Min. 12 m / max. 30 m. Niveau duiken: Beginner tot ervaren duikers

Een spectaculaire duiksplaats met avontuurlijke doorzwemmen door grote bogen, grotten, grotten en spleten die door de ondergedompelde, boulderende rotsen snijden.

De thuisbasis van de yellow margin triggerfish, duikers kunnen een ’trigger-aanval’ tegenkomen tijdens het paaiseizoen, omdat ze erg territoriaal en beschermend worden over hun nesten, wat zorgt voor een interessante duik.

Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is Hin-Wong-Pinnacle.jpg

Hin Wong Pinnacle

Locatie: Oostkust van Koh Tao.
Min.12 m / max. 26 m.
Niveau van duiken: Beginner tot ervaren duikers

De minder bezochte duikplekken van de oostkust bieden een andere verscheidenheid aan zeeleven aan de westkust van Koh Tao. Deze pinakels op een diepte van 26 m bieden blauwe zachte sponskoralen, kleurrijke zeefans en zeezwepen.

2e duik meestal Light house of rondom Koh Nang Yuan island


Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is Mango-Bay.png

Mango Bay

Locatie: Ten noorden van Koh Tao
Min. 5 m /max16 m
Niveau van duiken: Beginner tot ervaren duikers

Mango Bay (Aow Muang) is een broedplaats voor alle kleine vissen en heeft riffen aan de oost- en westkust van de baai, samen met koraalkeien daartussen die een natuurlijke ‘koraaltuin’ bieden zoals we die nu kennen.

Deze baai is ook perfect voor snorkelaars en beginnende duikers om geleidelijk de overgang te maken van ondiepe zandbodem naar diepere diepten met rotsachtige contouren.

Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is Japanese-Gardens-2.jpg

Japanse tuinen

Locatie: Ten oosten van Koh Nang Yuan
Min. 6 m / Max. 16 m
Niveau duiken: Beginner tot ervaren duikers

Gelegen aan de oostkant van Koh Nang Yuan, Japanse tuinen wordt gescheiden door een van ’s werelds enige zandbanken die drie strandjes van land verbinden.

Fantastisch snorkelen en geweldige omstandigheden voor beginnende duikers, deze duiklocatie biedt zandbodems om duikers voor te bereiden op het aanpassen van hun drijfvermogen voordat ze naar de rifgebieden gaan. De rifduik zelf is mooi, met veel jonge vissen. Soms zien we hier de zwart-wit gestreepte zeeslang.

Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is Twins.jpg

Twin Peaks & Drijfvermogen Rif

Locatie: Western Side of Koh Nang YuanDepth:
Min. 10 m / maximaal 18 m
Niveau duiken: Beginner tot ervaren duikers

Verspreid over de drie rotspinakels. Tussen twee van de ondiepe pinakels (12 – 14 m) vindt u de Clarks anemoonvis familie beschermd door een ring van schelpen.

Ten noorden van het middenpunt ligt Buoyancy World, een ‘alternatieve’ duiklocatie om het aantal duikers bij Twins te verminderen. Hier zijn kunstmatige structuren gebouwd van materialen die visleven en koraalontwikkeling zullen aantrekken, en voor beginnende duikers om hun duikvaardigheden te verbeteren.

Sattakut Wrak

Locatie: 30 m van Hin Pee Wee
Min. 18 m / max. 32 m
Niveau duiken: Ervaren duikers

Het scheepswrak van htms Sattakut (LCI : Landing Craft Infantry 724) is een favoriete duiklocatie geworden voor bezoekers van Koh Tao. Dit voormalige Marineschip uit de Tweede Wereldoorlog dat 48 m lang is langs de zeebodem werd op 18 juni 2011 tot zinken gebracht om een nieuw kunstmatig rif te creëren. De kiel of basis van het wrak zit in het zand op een maximale diepte van tussen de 27 en 30 meter, terwijl de bovenkant van de mast een diepte van 18 meter bereikt – waardoor deze duik het meest geschikt is voor duikers met het Advanced Open Water-bevet. Ze ligt op 30 m van Hin Pee Wee en biedt daarmee een gratis duiksplaats met een overvloed aan zeeleven in de buurt. Hier vindt u grote scholen fusiliers, juveniele yellowtail barracuda’s, diverse snappers, wrasse en groupers.

Shark Island

Locatie: 1 km van de zuidelijke punt van Koh Tao
Min. 15 m / Max. 28 m
Niveau duiken: Beginner tot ervaren duikers

Shark Island is niet vernoemd naar zijn vleesetende zeeleven, maar naar de gelijkenis van het eiland met een haaienvin vanuit bepaalde hoeken.

Af en toe brengen stromingen voedselrijk water binnen dat een overvloed aan zeeleven aanmoedigt. Groupers, schildpadden en scholen vlindervissen bewonen de ondiepere diepten.

South West Pinnacle

Locatie: Ongeveer 7 km ten zuidwesten van Koh Tao
Min. 15 m / Max. 28 m Niveau duiken: Beginner tot ervaren duikers

Een rij pinakels met muurduiken en fantastisch gevarieerd zeeleven, zoals snapper, trevally en barracuda. De ondiepere punten zijn bedekt met tuinen van zee-anemonen en de diepere geulen zijn gevuld met gezonde gorgonians en zweepkoralen.

Een van onze favoriete duikplekken. Wat minder vaak bezocht in vergelijking met Chumpon Pinnacle.

Vaste tripprijs van 1,600 Thai baht.
2e duik meestal White Rock

White Rock

Locatie: Westkant van Koh Tao
Min 14 m / Max. 28 m
Niveau duiken: Beginner tot ervaren duikers

White Rock is een van de meest populaire duikplekken van Koh Tao voor zowel dag- als nachtduiken.

De rotsstructuren zijn een aantal verhoogde planken die onderdak bieden aan honingraat groupers, langdraaiende zwarte zee egels en verschillende zee anemonen, samen met het zachte koraal gemengd met knop en porie koralen en de kleurrijke kerstboom wormen.

Als je van onderwaterfotografie houdt, biedt deze duiklocatie de compositie en het onderwaterleven voor geweldige foto’s.