Divemaster stage op Koh Tao / Thailand: een tropisch paradijsje voor duikopleidingen

Een divemaster stage is  je 1ste stap naar duikprofessional.

Zoiets doe je als Nederlander natuurlijk bij de énige Nederlandse duikschhool van Koh Tao, namelijk bij Impian Divers! Met permanent Nederlandse duikinstrukteurs op werkvergunning krijg je de gelegenheid om veel ervaring op te doen.

Bij ons wordt je als klant behandeld tijdens je opleiding.  Dit betekent niet dat we geen profesionel instelling van je verwachten, maar wel dat we elke dag iets aan je opleiding doen, en we je elke dag mee uit duiken nemen!

Geen situaties bij Impian Divers zoals, geen overige cursisten / niet uitvaren.  Ook raden we aan om eerst onze duikschool uitrusting uit te proberen, voordat je je eigen duikspullen gaat aanschaffen.  Dus we smeren je niet verplichte aan te schaffen (standaard) duikuitrusting aan.

Wel adviseren we je alvast een eigen duikmasker; duikvinnen; duikcomputer en kompas aan te schaffen.

Onze duikmeester opleiding is professioneel, flexiebel, en gezellig,  maar op de juiste momenten trekken we de touwtjes aan. Uiteindelijk gaat het wel om een beroepsopleiding, waarbij veel verantwoordelijkheid komt kijken.

Waarom divemaster worden op Koh Tao?
In de jaren 90 werd Koh Tao ontdekt en snel stond Koh Tao bekend als een van de beste duikplaatsen in Azie. Op het moment worden meer dan de helft van alle brevetten in Thailand op Koh Tao gehaald. Het is dé belangrijkste duikbestemming van Thailand en er is een levendige duikindustrie. Ondanks zijn toenemende popularitieit heeft Koh Tao toch nog steeds wel dat unieke, relaxte atmosfeertje.

Waarom bij ons?
We zijn de enige duikschool op Koh Tao met een vaste Nederlandse instructeursgroep. Niet in samenwerking met, maar gewoon een Nederlandse duikschool. We hebben onze eigen boot, wat ons alle vrijheid geeft. Behalve de opleiding bieden we je als enige school op Koh Tao ook kans op werk aan: namelijk bij ons.

Wie zijn wij?
De opleiding is in handen van een I.D.D course director/PADI master instructor Robert Rhemrev en z’n team ervaren Nederlandse instructeurs . Allemaal Nederlandstalige duikinstrukteurs. Als team werken we al jaren samen en we verzorgen met regelmaat duikmeesteropleidingen.

Ons netwerk van ex-studenten is nu al verspreid over de hele wereld, en onze ervaring bij het opleiden van duikprofessionals maakt je dive master cursus en ITC’s de beste in hun soort. Eigenaar Robert Rhemrev zelf heeft de afgelopen 20jaar al meer dan duizenden duikers opgeleid, van beginner tot en met instructeur.

Daarnaast helpen we je met het zoeken van geschikte accommodatie.  Sommige zijn op 5 minuten lopen van de duikschool, en alles wat je nodig hebt is ook in de buurt: pinautomaat, strand, restaurants, supermarkt.  Prijzen verblijf schommelen tussen de 7,000 Thai baht per maand voor de basic kamers tot 11,000 Thai baht of meer voor de luxure versies.

Wat zijn de voorwaarden om een dive master stage te volgen?
1) Je moet minstens 18 jaar oud zijn
2) Je moet in bezit zijn van een Rescue diver brevet, van welke duikorganisatie dan ook
3) In bezit van een BHV / EHBO training, niet ouder dan 2jaar (zoniet kan je deze bij ons volgen)
4) 40 duiken in je logboek.
6) Medische verklaring geschikt om te duiken niet ouder dan 12 maanden (kan ter plaaste)

Hoe ziet zo’n Dive Master Stage eruit?

Je opleiding begint op het moment dat je aankomt. We hebben een flexiebel programma,  dus je kan beginnnen wanneer je wilt., en de duur is afhankelijk van de tijd die je hebt, maar graag minstens 3-4 weken. Na de cursus willen we graag dat je even bij ons als Dive Master ga werken en duiktrips organiseerd voor duikers die al een duikbrevetten hebben.

Dive Master theorie
We geven stap voor stap les,  en niet alles in 1x. Tijdens ’t lesgeven zoeken we ook naar van kennis en ervaring van jou kant.

Na het behandele onderwerp doe je een  meerkeuzevragen examen over: natuurkunde, lichaamskennis, duikplanner (decompressietheorie), duikuitrusting, duikomgeving en duikapparatuur. Bij I.D.D. komt daar nog duikmanagement bij en het geven van theorielessen.

Assisteren bij duiken
Natuurlijk krijg je de gelegenheid om veel te duiken. Elke dag mag je 2 duiken maken, of in de ochtend of in de middag, en om de zoveel tijd organiseren we een nachtduik. We raden wel je aan om elke dag te duiken, zodat je aan ’t ritme gewent raakt en goed leert navigeren onder water.

Onder begeleiding van ervaren instrukteurs ga je beginnen met het begeleiden van duiker in opleiding, en verder in je opleiding krijg je de kans om ervaren duikers duiken te begeleiden. We geven ook een workshop in vis-identificatie en rif-ecologie, zodat je weet waar je het over hebt als praat over de onderwater wereld. Echter,  hiervoor moet je ons wel wat tijd geven, en de cursus zelf niet te strak plannen.

Ons doel is om je goed voor te bereiden als zijnde duikmeester,  zodat je bij ons kan komen werken maar je ook voor te bereiden op de volgende stap: duikinstructeur.

Hoe reserveer je bij ons?
Heel simpel: neem contact met ons op via het contactformulier, en stel je vragen of vertel ons wat je wilt. Nadat je contact met ons hebt opgenomen en we je vragen hebben beantwoord sturen we je een email met een persoonlijk betalingsverzoek om je reservering te garanderen.
Bij de uiteindelijke afrekening (in Thai Baht) trekken we die weer af van het totaal bedrag.

Aanbetaling reservering Divemaster : 100 €

Bij je cursus zit inbegrepen:
Gebruik van onze duikuitrusting, duikverzekering.

Je professionele lidmaatschap moet je wel zelf aanvragen en jaarlijks vernieuwen om te mogen blijven werken in de recrationele duikindustrie

Prijs
Prijs:      30,000 Thai baht