Impian Divers

Impian Divers doet alles wat binnen haar vermogen is en redelijkerwijs verwacht mag worden, om de kwaliteit, en daarmee de veiligheid, te waarborgen.

Cursusoriëntaties en uitleg voorwaarden en risico’s worden altijd duidelijk in ’t Nederlands uitgelegd door een van onze Nederlandse kaderleden.

Daarnaast wordt een les tempo aan individuele behoefte aangepast, omdat er soms meer tijd nodig is om op zich comfortabeler te voelen.

Een extra middagsessie in ondiep water kan worden ingepland, om je zodoende meer zelfvertrouwen en daardoor meer plezier te geven van de cursus.

We hebben alle tijd, en geen haast je snel door een cursus te loodsen. Maar we verzoeken wel om ons ook wat tijd te geven, en plan je bezoek aan ons dus niet te strak in.

Herkennen officiële duikschool op Koh Tao

Een officiële Koh Tao duikschool is gemakkelijk te herkennen. Zoek op hun website naar:

  • Tourist Authorisation Thailand (TAT) registratienummer
    • Deze moet onderaan hun webpagina te vinden zijn (TAT 34/01190)
  • Vaste telefoonlijn voor Koh Tao .
    • wat begint met ‘077 … …’

Anders heb je te maken met lokale of zelfs in Nederland verblijvende boekingsagenten / freelance duikinstructeur, niet in bezit van een boekingsagent licentie noch werkvergunning voor Thailand .

Oplettendheid is echt wel geboden, daar dit soort boekingsagenten geen bedrijfspapieren bezitten, ook niet in Nederland.

Legaal aspecten van bootduiken

Een Koh Tao duikschool zonder eigen boot, kapitein, tanks & compressor en vaste duikstaf is alsof een restaurant geen eigen keuken, tafels en de kok op afroepbasis heeft.

Verzekeringstechnisch moet een Thaise duikschool een eigen boot bezitten, of een boot afhuren voor minstens 6 maanden.

Een boot mag ook niet meer dan aan 2 duikscholen verhuurd worden, gezien boten met vervoer van toeristen direct onder de TAT registratie van een duikschool vallen.

Opleidingssystemen

Er zijn vele opleidingssystemen, die allemaal een ruim aanbod van dezelfde recreatieve- & kader duikopleidingen aanbieden.

Maar een opleidingssysteem bezit geen duikscholen of -resorts of heeft duikstaf.
Duikscholen zijn privé bedrijven, die zelf voor een bepaald opleidingssysteem kiezen.
Een Heineken uithangbord betekent dat ze Heineken bier tappen, niet dat de bar van Heineken is.

Elk duikopleiding systeem, welke door een NEN & ISO normeringen is erkend is wereldwijd geldig.

Maar in tegenstrijd wat sommige duikschool managers nog steeds schijnen te beweren: behalve een ander stickertje op je duikbrevet, zijn ze allemaal internationaal geldig, net zoals een NL rijbewijs ook internationaal erkend wordt.

Verzekering

Slechts een paar opleidingssystemen zoals I.D.D / I.A.D.S bieden tijdens en na opleidingen een inclusief wereldwijd dekkende duikverzekering aan.

Reden voorkeur I.D.D & I.A.D.S duikopleidingen

De kwaliteit van de duikopleidingen, die geassocieerd zijn met de groeiende naam van I.D.D & I.A.D.S Nederland is een van de redenen waarom we in 2015 met hen in zee zijn gegaan.

De standaarden & procedures van I.D.D & I.A.D.S zijn wereldwijd hetzelfde. Dit in tegenstelling bij PADI die met regionale franchisers en vertegenwoordigers werkt, en regelmatig met willekeur verschillende standaarden toepassen.

Ook het feit dat duikers van het Nederlandse leger via hun duikopleidingen worden opgeleid, zegt voor ons eigenlijk al genoeg.

Verzekeringstechnisch

Echter, een belangrijke reden voor de keuze is verzekeringstechnisch.

Namelijk een cursist is tijdens een I.D.D & I.A.D.S opleiding tot 50,000 Euro verzekerd voor duik gerelateerde ongevallen zoals o.a decompressie ziekte.
Alleen wel zolang men wel alle richtlijnen & procedures opvolgt tijdens een duikopleiding.

Na afronding cursus wordt een cursist (zonder extra kosten) automatisch 1 kalenderjaar lid van I.D.D & I.A.D.S. Hierdoor blijft men wereldwijd verzekerd voor sport duiken, en dit is inclusief een aansprakelijkheidsverzekering.

Geen enkele andere Koh Tao duikorganisatie biedt dit aan en als cursist ben je dan alleen verzekerd via een Thaise verzekering, die slechts tot 200,000 Thai baht (< 5,000 Euro) onkosten vergoedingen dekt.

Kaderleden

Ieder Impian Divers staflid is een actief I.D.D & I.A.D.S kaderlid, en daardoor professioneel verzekerd voor aansprakelijkheid via I.D.D & I.A.D.S Nederland.

Oplettendheid wederom geboden, daar duikinstructeurs van andere opleidingssystemen niet altijd in ’t bezit hoeven te zijn van een duikverzekering om duikles te kunnen geven in zuidoost Azië.

Kwaliteitsafdelingen I.D.D / I.A.D.S

De kwaliteitsafdelingen van I.D.D zorgen er onder andere voor dat alle I.D.D kaderleden (dive masters en instructeurs) getraind worden en blijven in de I.D.D standaarden en procedures.
Hierdoor ontstaat een waarborg voor de opleidingen wereldwijd.

Op de I.D.D website staat aangegeven welke instructeurs en duik resorts hieraan voldoen en een actieve status hebben, om zodoende officiële duikbrevetten te kunnen uitschrijven.

www.iddworld.nl