Open water cursus

Haal je open water duikbrevet!

Een open water cursus is toegankelijk voor jong en oud.  Na afronding ontvang je een onbeperkt, wereldwijd geldig duikbrevet.  Duiken is eigenlijk in feite onderwater naar visjes kijken. Niet echt moeilijk en namelijk heel leuk om dit eerste duikbrevet te halen.

Les van Nederlanders

Leren duiken in in ’t Nederlands kost je minder energie en wij kunnen dieper op de stof in gaan.  Uiteraard ga je de noodzakelijke Engelse duiktermen erbij leren, opdat je niet alleen in ’t Grevelingenmeer hoeft te gaan duiken.

Voorstudie zeker mogelijk! Mail ons even voor meer informatie of kijk even op onze E-learning pagina voor meer informatie.    We bieden een open water cursus van het  I.D.D ; SSI ;en het PADI opleidingssyteem aan.   Je mag uiteraard zelf kiezen, hoewel ons advies het  Nederlandse I.D.D opleidingssyteem i.v.m hun goede verzekeringsvoorwaarden is.

open water duikcursus
open water duikbrevet

Tijdsduur

Het les tempo wordt aan individuele behoefte aangepast, dat komt door er soms meer tijd nodig.   In overleg plannen we een voor je een  extra middagsessie in.   Hierdoor krijg je meer zelfvertrouwen en meer plezier in de cursus. Wij hebben alle tijd.

Bij Impian Divers duurt een open water cursus minimaal 2.5 – 3 dagen dus waarom na afronding van de open water cursus niet meteen doorgaan met je advanced open water cursus? Deze duurt slechts 2 dagen en is dus heel makkelijk te combineren met je vakantieschema.

Invoegen extra duikdag gebeurd op eigen verzoek of door besluit van de instructeur.   De cursus duurt hierdoor slechts een halve dag langer, want de laatste middag zal hierdoor wegvallen.

Wat heb je nodig?

 • Een big smile!
 • Minimumleeftijd 10 jaar
 • Zwemdiploma of aantoonbare goede zwemvaardigheid
 • Geldige medische verklaring (Fit to Dive)
 • Ondertekende vrijwaring van aansprakelijkheid
  • ondertekend door de ouders / voogd indien minderjarig
Fit-to-Dive
open water duikcursus
jumior open water duikbrevet
duiken als gezin

Junior Open Water cursus

Voor een Junior (10-14 jaar) open water cursus gelden dezelfde opleidingseisen als voor volwassenen.  Het enige verschil is de maximale toegestane diepte van 12 m.

Didactiek met jongeren

Vragen uit het examen zijn vaak voor volwassen al moeilijk te begrijpen.
Echter, door de examenvragen in een andere bewoordingen te stellen begeleiden we junioren op die manier met de hun toetsen en het eindexamen.

Duiken als gezin

Daar houden we zeker rekening mee dat jullie samen de cursus doen.  Kijk even op deze link voor hiervoor wat meer informatie. D

Dyslexie 

Dyslexie is geen reden dat je geen duikcursus kunt volgen.  Duiken is een activiteit, en geen leslokaal uitje.  Voor ons is het absoluut geen probleem om toetsen en examens mondeling met je af te leggen. Voel je niet bezwaard en laat ’t ons gerust weten.

Scuba Diver

Mocht je om persoonlijke redenen de laatste duikdag niet kunnen afronden, kan je alsnog een duikbrevet halen.   Dit brevet noemt men Ocean Explorer of Scuba Diver.  Ook dit brevet is wereldwijd erkend en onbeperkt geldig tot een maximale diepte van 12 m.

Programma Open Water cursus

dag 1:

08:30 passen & uitleg duikuitrusting, uitleg duikoefeningen en basis regels.
11:00  lunchpauze
12:00  vertrek boot
13:00  aanpassingssessie en de oefeningen in ondiep water
14:00  open water duik 1 (min 6m – max 12m)
17:00  feedback & toegang tot E-learning

dag 2 :

11:30 uitleg van de resterende oefeningen in ondiep water
12:00 vertrek boot voor oefensessie 2 & open water duik 2 (min 6m – max 12m)
17:00: feedback, invullen logboek

dag 3

07:00 Vertrek boot
08:30 open water duik 3
10:00 open water duik 4
11:30 eindevaluatie, eind administratie en duikbrevet!

Plan je vakantie op Koh Tao niet te strak, zodat je misschien na het behalen van je open water brevet nog enkele funduiken  met onze duikmeesters wilt maken.

Dat is in principe de reden dat je dit duikbrevet hebt gehaald of waarom niet doorgaan met je advanced openwater cursus?

open water duikbrevet
open water duikbrevet
open water duikcursus

Duiken tijdens een open water cursus

De cursus start met een een goede uitleg van de basisregels en uitleg over de oefeningen, aangezien je deze ‘s-middags in het water  gaat uitvoeren.

Vervolgens met onze eigen boot naar een mooie baai voor die 1ste oefeningen in ondiep water.   Je begint op kniediepte, om daarna vervolgens langzamer wat dieper te gaan. In het water geven we altijd les in kleine groepen van maximaal 4 duikers per duikinstructeur.

De 4 duiken van de open water cursus worden zoveel mogelijk op verschillende locaties gegeven, wanneer de weersomstandigheden dit toelaten. Dit geeft je meer ervaring en zodoende zie je iets meer van dit prachtige eiland.

Prijs open water duikcursus

Promotie  OW I.D.D Nederland : 9,000 ฿
PADI OW =11,000 ฿


Inbegrepen

 • Leerboek & duikbrevet
 • 1 kalenderjaar I.D.D lidmaatschap en duikverzekering*
  • * alleen bij een I.D.D opleiding
 • Impian Divers logboek
 • Gebruik complete duikuitrusting inclusief gebruik duikcomputer
BOOKING