Reistips & lokale informatie

Reistips tips richting Koh Tao

Wat handige reistips over hoe richting Koh Tao te reizen.    Koh Tao (schildpad eiland) is een klein paradijselijk eiland in de golf van Thailand en vormt met Koh Nang Yuan een kleine archipel. Een van de populairste vakantiebestemming voor buitenlandse- maar ook Thaise toeristen. Gelegen aan de oostkant van de kustlijn van Surat Thani samen met twee naburige eilanden, Koh Phangan en Koh Samui.

De natuurlijke schoonheid van het eiland zowel boven als onder water brengt hier elk jaar duizenden bezoekers voor een onvergetelijke vakantie.  De overwegende steile, rotsachtige kustlijn bestaat uit 11 baaien met prachtige koraalriffen en overvloed aan zeeleven in (vaak)helder, warm water.

De naam Schildpad eiland komt door de connectie van het eiland met de bewoning door zeeschildpadden.  Hoewel minder talrijk als in het verleden, kun je tegenwoordig nog steeds groene schildpadden en karetschildpadden vinden in sommige gebieden.  Men denkt ook dat de vorm van het eiland op een schildpad lijkt, gezien vanaf Koh Phangan..

Het weer op Koh Tao

De omstandigheden zijn het hele jaar door veranderlijk, waarbij de moesson van Koh Tao meestal tussen eind november en begin december arriveert.
Soms zware regen, harde wind en golven, hoewel het maar een paar weken duurt.

Bootdiensten gaan meestal door, zelfs met golven tot 4 meter hoog, maar ze kunnen worden onderbroken als de omstandigheden slecht zijn.

Van oktober tot maart is het tij hoog, dus het is beter en gemakkelijker op om te zwemmen en te snorkelen vanaf de stranden en baaien vol tropische vissen.
Van april tot september is het tij overdag laag, waardoor de stranden breder zijn om te zonnebaden en strandactiviteiten, zoals slapen.

 

 

Hoe Koh Tao te bereiken

De enige manier om hier te komen is per boot! Voor meer informatie:

Reisinformatie Thailand

De veerdiensten verrekken vanuit de havensteden Chumphon en Surat Thani, en vanaf de eilanden Koh Samui en Koh Phangan. Er is geen luchthaven, noch bus- of treinstation op Koh Tao.

Vervoer op Koh Tao

Koh Tao is klein, maar het is niet mogelijk om er rondom te lopen.
De wegen zijn vrij nieuw, nu ongeveer 80% beton, en de rest is nog onverharde weg. Er zijn geen voetpaden, en door regelmatige regenval komen er vaak zandvlakken voor.
Dit alles in combinatie met de interessante rijtechnieken van de vele ‘expats’, maakt scooter rijden hier bijzonder riskant, vooral als je geen eerdere ervaring hebt.

Als gevolg hiervan hebben een groot aantal toeristen ongelukken, die enorme schade kunnen toebrengen aan je vakantieplezier.  Niet alleen lichamelijk zeer pijnlijk, maar ook aan je portemonnee, medische rekeningen en schade aan de scooters.  Het is maar dat je het weet.

Lifestyle en duiken

Koh Tao is het hele jaar geopend, waardoor er een ontspannen sfeer en levensstijl heeft kunnen ontstaan.  De toegankelijkheid naar de vele duikplekken voor jong en oud maakt het een stuk gemakkelijker om een duikopleiding te volgen.  Hierdoor heeft Koh Tao zich tot een van de toonaangevende centra voor duikonderwijs ter wereld kunnen ontwikkelen.

Impian Divers

 

Verblijfsmogelijkheden

We raden je aan niet te ver van de duikschool te logeren tijdens een duikopleiding.

Alleen bij de Miracle en Nadapa resort kan je via ons boeken. Andere resorts vragen aanbetalingen.  Hieronder raden we alleen wat resorts aan, maar we zijn niet verantwoordelijk voor hoe of wat.

Ook zullen evt annuleringsprocedures in overleg met de resorts plaats  vinden.

Gezien de hogere kosten kunen we geen gratis taxi service meer aanbieden.  Beter is  toch op loopafstand van onze duikschool te logeren.

Uiteindelijk kan je een scooter huren, zodat je wat meer van het eiland kan zien.  Maar let op de verzekeringsvoorwaarden en het zijn in feite 100 cc motoren, dus bij controle kan gevraagd worden naar je rijbewijs hiervoor.

Reis tips naar Koh Tao

Nadapa Resort – Mae Haad

Dit resort is  rustig gelegen, op een van de weinige ‘vrije’ stukje land die Koh Tao nog rijk is.
Heel aardige Thaise eigenaresse, alleen jammer van die Duitse vlag van haar partner boven op ’t dak..

Op 2min wandelen van de duikschool. Mooi stukje strand, restaurants, supermarkt, banken, beste massage service van Koh Tao en alles wat je verder zoekt tijdens je vakantie op slecht 5min wandelen van dit mooi Mae Haad resort.

Prijs per nacht / per kamer:

1,000 Thai baht. Promotie!!  700 Thai baht * per nacht voor een privé kamer mét airconditioning, 1 of 2 aparte bedden
*alleen te  boeken via Impian Divers

 

www.nadaparesort.com/accommodation.html

Nirvana hostel – Mae Haad

Een stukje verderop de straat kan je dit hostel vinden.  Ideaal, want een stuk rustiger en netter dan de hostels rondom de duikschool, waar vaak tot laat in de avond hard muziek wordt gedraaid.
Gratis wifi / internet toegang

Prijs per nacht / per slaapplek:
250 Thai baht

Nirvana heeft ook privekamers. Kijk hiervoor even op :
https://www.tripadvisor.com/Hotel_Review-g303910-d2621815-Reviews-Nirvana_Guesthouse_Hostel-Koh_Tao_Surat_Thani_Province.html#/media/2621815/243211959:p/?albumid=101&type=0&category=101

 

The Miracle Resort – Mae Haad

The Miracle Guest House is op 200 m van Impian Dive Center en op 4 minuten lopen van het strand.  Verse koffie, wijn en Europese maaltijden zijn te bestellen in het aangrenzende  The Miracle House Restaurant & Bar, open van 07:00 – 22:00
24-uurs roomservice
Kabel TV
Gratis wifi / internettoegang
Gratis privéparking
Genesteld in een leuke locatie

Prijs per nacht / per kamer:
850 Thai baht per nacht voor een standaard airconditioning kamer met ontbijt.
1,150 Thai baht  per nacht voor een suite met ontbijt.

*te  boeken via Impian Divers

Montra Resort – Mae Haad

Koh Tao Montra Resort is een 4-sterren duikresort aan het strand op Koh Tao, in de buurt van de Mae Haad-pier.
Het resort is slecht op 5-8 min wandelen van onze duikschool.
Grote en ruime kamers en badkamer maken dit resort een favoriete keuze.

Ze bieden speciale gratis pick-up / drop-off service voor directe boeking. ​

Montra resort heeft  daarnaast het grootste zwembad op het eiland Koh Tao, waardoor het resort erg populair is, ook  voor gezinnen met kinderen. Ze  hebben een restaurant aan het strand, een bar bij het zwembad en een jacuzzi terwijl je geniet van de zon!

www.kohtaomontra.com

Sairee View Resort

Sairee View resort heeft een fantastisch uitzicht, een zwembadje en een Nederlandse eigenaar: Frank.
Dus alles goed geregeld, bespreekbaar én..Brabantse gezelligheid!

Wat afgezonderd van de Sairee drukte heerlijk om te relaxen na een dag duiken, en de zon in de zee te zien zakken, terwijl je plannen maakt voor de duik van morgen.
Dit resort is niet op loopafstand van onze duikschool dus huren scooter is aanbevolen, zolang je maar weet hoe zo’n ding werkt.

Het resort heeft verschillende soorten kamers, allen met een eigen badkamer.

Prijzen kamer                   hoogseizoen 1,400 baht                laagseizoen 1,000 baht
Prijzen bungalow             hoogseizoen 700 baht                   laagseizoen 500 baht

Website: http://sairee-view-resort.com