Free Diving

“Breath-holding”

oftwel free diving duiken was de eerste vorm van duiken beoefend door de mens.

Vandaag de dag is Free Diving nog steeds de meest natuurlijke en ontspannende manier om de onderwaterwereld te betreden. Als Free Diver ben je in staat om te duiken in een wereld vol ongelooflijke vormen van leven waar het mogelijk is om de stress van het moderne leven te vergeten.

Je kunt grote diepten bereiken of lange afstanden afleggen met de buitengewone bron van slechts één adem! Je hoeft alleen maar te beslissen wanneer en hoe je begint: Impian Divers  staat klaar om je te begeleiden op dit spannende avontuur. OP ÉÉN ADEM… OM JE DAARNA ZO VRIJ ALS EEN VIS TE VOELEN!

Free diving cursus afdaling met touw  Impian Divers Koh Tao

De opleiding

Impian Divers is van mening dat Free Diving een zeer persoonlijke sport is, daarom creëert de “one size fits all”-benadering beperkingen voor studenten die mogelijk betere voortgang, ervaringen en algehele prestaties hebben met behulp van een meer gepersonaliseerde onderwijsfilosofie.

Een ontspannen omgeving tijdens Free Diving is niet alleen om van de ervaring te genieten, maar ook de sleutel tot het behalen van een maximale potentieel tijdens Free Diving oefeningen!

De 1ste Free Diver cursus is voor diegene met weinig of geen ervaring in de oceaan én nog geen formele Free Diving opleiding gevolgd hebben.

Oppervlakte boei Free Diving cursus Impian Divers Koh Tao

Onze I.D.D Free Diver opleiding stelt je in staat om zich veilig en comfortabel te voelen bij het Free Diving tot een maximale diepte van 20 meter. Hoewel dit misschien moeilijk klinkt, is het toch slechts in 2 dagen te doen, dankzij ons ervaren team van Free Diving instructeurs!

Tijdens de water sessies hebben we een absoluut maximum van 2 studenten per instructeur, wat zorgt voor geweldige persoonlijke aandacht. Onze instructeurs zijn de hele tijd bij u terwijl je onder water bent, ongeacht de diepte, waardoor je vertrouwen en veiligheid toenemen.

Programma 

dag 1:
08:30 passen & uitleg uitrusting; duikoefeningen en basis regels.
11:00 lunchpauze
12:00 vertrek boot
13:00 aanpassingssessie en oefeningen tot max 12m
16:00 vertrek richting duikschool & feedback

dag 2:
09:00 vervolg uitleg en middag programma
11:00 lunchpauze
12:00 vertrek boot
13:00 oefeningen tot 20 m; reddingsoefening 6-10m
16:00 vertrek richting duikschool & afronden opleiding

Wat heb je nodig?

  • Minimumleeftijd 10 jaar
  • Zwemdiploma of aantoonbare goede zwemvaardigheid
  • Instructeur beoordeelt of je fysiek en mentaal in staat is om de cursus te volbrengen
  • Geldige medische verklaring
  • Ondertekende vrijwaring van aansprakelijkheid
    • ondertekend door de ouders / voogd indien minderjarig