Over ons Nederlandse duikschool Impian Divers Koh Tao

Nederlandse duikschool Koh Tao

Wat informatie over ons zijnde Nederlandse duikschool op Koh Tao.  Opgericht in november 2006 met The Diving Dutchman als zusterbedrijf.

Beide bedrijven zijn officieel geregistreerd bij de Thaise Kamer van Koophandel, de Tourist Authorization Thailand (TAT) en de Thaise Marine Inspectie.

Ondanks vele andere online aanbieders voor duikopleidingen in het Nederlands op Koh Tao zijn we nog steeds  dé enige Nederlandse duikschool.

Impian Divers en The Diving Dutchman zijn namelijk geheel onder Nederlands beheer met 5 Nederlanders vast in dienst.  Allemaal ervaren meertalige duikinstructeurs, vriendelijk en beschaafd in de omgang.

Uitleg over veelgestelde vragen :

Internationale duikschool

Impian Divers richt zich hoofzakelijk op de Nederlandse en Belgische duikers, die Koh Tao willen bezoeken.

Echter, we zijn net zo internationaal als alle andere duikscholen hier op ’t eiland, omdat we geven duiklessen geven in het Engels, Frans, Duits en Thais. Anders gezegd, mocht je reizen met niet Nederlander(s),  iedereen is meer dan welkom bij ons.

Shop policy

We hechten heel veel waarde aan de persoonlijke relatie met onze klanten.  Tijdens onze  duikactiviteiten houden we de veiligheidsnormen hoog, echter  zonder hierbij het vakantiegevoel bij jullie weg te halen.

Verder zijn we erg flexibiel ingesteld als het gaat om keuzes van duikplekken en duikplanning.  We luisteren graag wat jij zoekt als klant.  Vervolgens worden alle duikactiviteiten netjes verzorgt in groepen van maximaal 4 duikers.

Tenslotte bieden we voor Koh Tao begrippen lange duiktijden van één uur aan, luchtverbruik afhankelijk.  Met de bedoeling om zodoende meer tijd te geven om van de onderwaterwereld te genieten.

De duikschool wordt moedwillig klein van opzet gehouden en we willen niet met freelancer duikstaf werken.   Ten eerste zijn freelancers minder betrokken bij de duikschool en bezitten daarnaast geen werkvergunning.

Reviews over NL duikschool Koh Tao

Sinds de oprichting zijn al 2 maal gekozen als duikcentrum van de maand door het duikblad Duiken.   Van PADI hebben we een ‘Excellence Award’ en een positief artikel in hun Underwater Sea Journal ontvangen.

Daarnaast krijgen we met regelmaat leuke en goede reviews op Google-; Facebook– en  TripAdvisor .

Tenslotte worden in de Dominicus Reisgidsen de Moon Travel guide aanbevolen en gewaardeerd voor onze Marine Conservatie Projecten.

Duikuitrusting

Onze duikuitrusting word optimaal onderhouden.  Want, zoals het hoort bij een Nederlandse duikschool, onze veiligheidsnormen liggen heel hoog.  Alle duikflessen worden 1x per visueel geïnspecteerd door een erkend inspectie team hier op Koh Tao.

Ook krijgen de ademtoestellen een jaarlijkse onderhoudsbeurt met nieuwe service kits.

Mondstukken, maskers en natpakken worden na elk gebruik in een waterbak met bleekmiddel geweekt.  Met de bedoeling om de preventieve hygiënische maatregelen van de Covid situatie te respecteren.

De filter van de compressor wordt om de 25 uur gewisseld, erop gericht om schone lucht tijdens duiken te blijven waarborgen.

Faciliteiten

We hebben 3 leslokalen, allen voorzien van airconditioning en ventilators.

Bovendien zijn er lockers voor waardevolle spullen en is er gratis thee/koffie en drinkwater.

De duikschool bevindt zich op loopafstand van de aankomstpier, waar ook onze boot ligt, daardoor hebben we geen taxi’s of longtails nodig om aan boord te komen.

Eigen boot

Onze boot is officieel bij de Thaise Marine inspectie geregistreerd mét toestemming voor het gebruik voor duikactiviteiten.  Aan boord hebben we een vulstation, 40 tanks; loodgordels en volop lood.   Behalve 12 liter duikflessen hebben we ook 8 liter flessen voor de jongere en 15 liter flessen voor de groot gebruikers.

Eco

We hebben speciale afvalwater bakken aan boord, opdat toiletwater en compressor vloeistof niet in de zee vloeit. De boot wordt elk jaar geïnspecteerd en onderhouden.   Aan boord is ook gratis drinkwater, thee en koffie en zijn de volgende vereiste veiligheidsaspecten aanwezig:

  • Marine radio
  • GPS
  • AIS Thailand Tracking System
  • Life jackets voor iedere passagier
  • 100% zuurstof & toediener apparatuur
  • 1st hulp kit