Impressie Marine Life Koh Tao

Wat is er te zien onderwater op Koh Tao

Een kleine foto impressie van het Koh Tao onderwater leven. Alle foto’s zijn gemaakt op locatie door een van onze stafleden.

Foto’s maken onderwater is nu een stuk makkelijker geworden, dankzij de digitale camera’s met hun zeer hoge resoluties. Dit zeker vergeleken met de tijd dat we nog met filmrolletjes liepen te prutsen.

Echter, toch blijft het lastig. Ten eerste is er wat minder licht onderwater, en ten tweede mag je nooit je adem inhouden tijdens duiken! Fotograferen onder water is anders dan boven water. Scherpstellen, inzoomen, balanceren. Met onvoldoende voorbereiding en gedegen kennis zullen de eerste resultaten zeer waarschijnlijk teleurstellend zijn. Dit kan het enthousiasme behoorlijk negatief beïnvloeden met mogelijk gevolg dat de camera de volgende duik niet meer mee gaat en dat is natuurlijk heel jammer!

Tenslotte de hoofdregel van onderwater fotografie is dat:
Geen enkele foto mah het waard zijn dat we hiervoor koraal of visleven moeten aanraken

Dus goede controle van je drijfvermogen is iets essentieel voo r het nemen van de juiste foto. Dit kan ook je leren met de drijfvermogen specialiteit.

Wil je zelf leren hoe je mooie foto’s kan maken onderwater? Schrijf je dan in voor de I.D.D of SSI cursus met Iris, en neem mooie duik herinneringen van Koh Tao mee naar huis.