Leer duiken en doe je openwater duikopleiding gewoon in je eigen taal, én in kleine groepen van maximaal 4 per duikinstructeur.
Iedereen krijgt op Koh Tao duikles in z’n eigen taal: Duitsers, Fransen, Spanjaarden, zelfs Engelsen…Dus waarom jij niet?

Het kost je echt minder energie en wij kunnen wat dieper op de belangrijke aspecten in gaan. Uiteraard krijg je wat Engelse duiktermen, zodat je niet alleen in ’t Grevelingemeer hoeft te duiken.

Tijdens een openwatercursus krijgt je 3 nachten gratis overnachting in een hele nette privékamer met fan (of korting als je zelf eigen verblijf wilt regelen). Tegen meerprijs kunnen we ook een kamer met airconditiong voor je regelen. Meer informatie hierover krijg je bij ’t retourantwoord op je boekingsaanvraag.

Het liefst willen we dat je op verschillende lokaties gaat duiken hier op Koh Tao, want daar hebben we er genoeg van. Behalve dat ’t goed is voor je duikervaring, staat ’t ook leuker in je logboek. Keuze duikplekken blijft wel afhankelijk van de weersomstandigheden.

Normaliter heb je 3 dagen nodig voor deze beginnerscursus, maar we verzoeken je om hiervoor 4 dagen Koh Tao uit te trekken in je reisschema. Heb je een ‘uitloopdag’ indien nodig, kan het schitterende Koh Tao verkennen of nog beter: een extra duikje maken!

We gebruiken 2 opleidingssystemen die beide internationaal erkend zijn.

Deze opleidingssystemenen zijn I.D.D Nederland (20m) en PADI (18m)
I.D.D is een Nederlandse onderwaterfederatie (duikbond), waardoor je na afronding duikcursus ook 1 kalenderjaar gratis lid van deze federatie bent en daardoor wereldwijd verzekerd voor aansprakelijkheid t.o.v je duikbuddy.

Onze open water cursus bestaat uit 3 segmenten:

Aanpassing sessies in ondiep water
Theorie sessies, afgesloten met een meerkeuze toetsen en examen
4 open water duiken

Op Koh Tao zijn er mooie, ondiepe baaien, die uitermate geschikt zijn om de eerste basisoefeningen op een rustige manier onder de knie te krijgen. We gebruiken geen zwembaden want waarom tegeltjes kijken i.p.v visjes kijken. Een andere reden waarom we dit doen is dat de overstap van zwembad naar je 1ste open water duik minder ‘groot’ is. Je wordt hierdoor gewoon beter voorbereid op de ‘open water’ duiken.

De overige openwater duiken om je opleiding af te ronden doen we , indien weersomstandigheden het toe laten, op de verschillende duiklocaties rondom Koh Tao.  Deze 4 open water duiken worden netjes verspreid over 2 dagen.

Bij je cursus zit inbegrepen:
alle lesmateriaal, logboek, instructies, gratis gebruik duikuitrusting, duikverzekering én je duikbrevet.

Voorstudie?
Dit kun je bij ons zonder extra kosten doen. Na een extra aanbetaling sturen we je een I.D.D. – of PADI boek naar je huisadres. Kan je de theorie alvast doornemen. Je hoeft dat boek niet mee op reis te nemen, want we hebben hier bruikleen boeken liggen.

Extra’s:
3 nachten gratis overnachting in bungalow met fan; of 4 nachten in een hostel; of  1,500 thai baht korting op de cursusprijs bij keuze eigen accommdoatie
Tijdsduur: 3 dagen

Kom je ‘s-ochtends op Koh Tao aan kan je diezelfde dag al beginnen met de duikcursus.
Na aankomst of anderzijds rond 09:00 begin je met invullen van de registratieformulieren; passen van duikuitrusting en een cursusorientatie. Voor start duikcursus en bruikleenboek vragen we een 4,000 Thai baht aanbetaling.

Vervolgens uitleg duikuitrusting en de basisregels van het duiken met perslucht. Gedurende deze 2-uur durende sessie leggen we ook de 1ste basisoefeningen uit, welke je ‘s-middags in ondiep water gaat doen.

Daarna ruim de tijd voor  lunch pauze en vertrek is om 12:30 Aan boord ga je samen met je instructeur de duikuitrusting in elkaar zetten en controleren. Na een rustige aanpassingsessie in ondiepwater en de basisoefeningen ga je je eerste duik maken!

De keuze van de baai ligt aan de windrichting en is niet op voorhand te voorspellen. Eenmaal weer aan boord een korte pauze om vervolgens zwemtesten te doen: 200m zwemmen of 300m snorkelen, 10min drijven en een snoekduikje (2m)

Rond 17:00 terug in de duikshop, de 1ste duik in je logboek schrijven, krijg je een bruikleenboek mee voor zelfstudie en word je de volgende dag om 08:30 terugverwacht. De volgende 2 dagen zal je ‘s-ochtends tot 11:30 duiktheorie doornemen; en bereiden we je voor op het duikgedeelte van de middag. ‘s-Middags weer duiken en normaliter ben je op de 3e dag rond 17:00 klaar met je duikcursus, of uiterlijk de dag erop rond 12:00uur.

Volgende stappen na je open water duikbrevet
Na het behalen van je open water duikcursus zijn de extreme drijfvermogen controle duik en onderwater navigatie nuttige en leerzame uitbreidingen. Dit zijn deelduiken van je advanced open water die je uiteraard ook bij ons kan volgen.

Prijs: 9,000 Thai baht voor I.D.D open water // 10,000 Thai Baht voor PADI