Open Water cursus – je 1ste duikbrevet

Open water cursus

฿ 9,000

10+ Leeftijd

2.5 - 3 dagen

Haal je open water duikbrevet!

Een open water cursus is toegankelijk voor jong en oud.  Na afronding ontvang je een onbeperkt, wereldwijd geldig duikbrevet.  Duiken is eigenlijk in feite onderwater naar visjes kijken. Niet echt moeilijk en namelijk heel leuk om dit eerste duikbrevet te halen.


Les van Nederlanders

Leren duiken in in ’t Nederlands kost je minder energie en wij kunnen dieper op de stof in gaan.  Uiteraard ga je de noodzakelijke Engelse duiktermen erbij leren, opdat je niet alleen in ’t Grevelingenmeer hoeft te gaan duiken.

E-learning

Voorstudie zeker mogelijk! Mail ons even voor meer informatie of kijk even op onze E-learning pagina voor meer informatie.    We bieden een open water cursus van het  I.D.D ; SSI en het PADI opleidingssyteem aan.   Je mag uiteraard zelf kiezen, hoewel ons advies het  Nederlandse I.D.D opleidingssyteem is i.v.m hun goede verzekeringsvoorwaarden.


Tijdsduur open water cursus

Het les tempo wordt aan individuele behoefte aangepast, mocht je meer tijd nodig hebben.   Hierdoor krijg je meer zelfvertrouwen en meer plezier in de cursus.

De open water cursus duurt minimaal 2.5 dag, dus waarom na afronding van de open water cursus niet meteen doorgaan met je advanced cursus? Deze duurt slechts 2 dagen en is dus heel makkelijk te combineren met je vakantieschema.

Stappen van een open water cursus

De cursus start met een een goede uitleg van de basisregels en uitleg over de oefeningen, welke je ‘s-middags in het water  gaat uitvoeren.

Vervolgens met onze eigen boot naar een mooie baai voor die 1ste oefeningen in ondiep water.   Je begint op kniediepte, om daarna vervolgens langzamer wat dieper te gaan. In het water geven we altijd les in kleine groepen van maximaal 4 duikers per duikinstructeur.

Aantal open water duiken

De 4 duiken van de open water cursus worden zoveel mogelijk op verschillende locaties gegeven, wanneer de weersomstandigheden dit toelaten. Geeft je ten 1ste meer ervaring maar zie je ook  wat meer van dit prachtige eiland.


Inbegrepen
  • E-boek & duikbrevet
  • 1 kalenderjaar I.D.D lidmaatschap en duikverzekering*
    • * alleen bij een I.D.D opleiding
  • logboek
  • Gebruik complete duikuitrusting inclusief gebruik duikcomputer

G

Prijs Open Water cursus

I.D.D : 9,000 ฿.
SSI of PADI : 11,000 ฿

Programma

Dag 1

08:45 passen & uitleg duikuitrusting, uitleg oefeningen en basis regels.
11:00 lunchpauze
12:00 vertrek boot
13:00 aanpassingssessie en oefeningen in ondiep water
15:00 duik 1 in open water (min 6m- max 12m)
17:00 feedback & toegang tot e-learning

Dag 2

11:30 uitleg middag programma en laatste oefeningen
12:00 vertrek boot
13:00 vervolgoefeningen
15:00 duik 2 (min 6 – max 12m)
17:00: feedback, logboek invullen

Dag 3:

07:00 Vertrek boot
08:00 open water duik 3
10:00  open water duik 4
11:30 eindevaluatie en duikbrevet!

Plan je Koh Tao vakantie niet te strak, zodat je na het behalen van je open water brevet nog enkele funduiken  bij ons  kan  maken.

Want dat is de reden voor het behalen van een open water brevet of waarom niet meteen doorgaan met de advanced cursus?

Vervolg opties

Veel gestelde vragen

Leren duiken doe je bij een duikschool. Het is verstandig een duikschool te kiezen die is aangesloten bij een gerenommeerde organisatie zoals de IDDSSI, NOB, NAUI of PADI.

Weet dat deze organisaties zelf geen duikscholen hebben, maar duikscholen kiezen zelf uit een van de vele opleidingssystemen.

Duiken is niet gevaarlijk, ook niet in Thailand zolang je maar goed wordt opgeleid wordt door een erkende duikschool en jij de basisregels blijft opvolgen. Het zijn er maar 3:

  • Blijf altijd ademen
  • Niet te snel opstijgen (10 m / minuut)
  • En blijf bij je buddy


Duiken of leren duiken tijdens je vakantie is een te gekke ervaring. Alleen moet je hierbij onder andere oppassen voor de duikersziekte (ook wel caissonziekte of decompressieziekte genoemd). Dit wordt veroorzaakt door als je te lang onder water blijft en/of als je te snel naar de oppervlakte opstijgt na een duik.

Hoofdreden voor deze duikersziekte is uitdroging, een slechte lichamelijke conditie, medicijngebruik of te snel vliegen na je laatste duik.  Dus alles is makkelijk te voorkomen door: eEen goede opleiding, goede voorbereiding, goede duikplanning, gezond blijven en 24 uur niet gaan vliegen na je laatste duik.

Duiken voor kinderen is een droom, maar kan extra leuk worden als je samen kunt duiken met je kinderen of als je hele gezin.

Impian Divers Tao helpt graag mee om die droom waar te maken. Zowel voor gezinnen met jonge kinderen als gezinnen met tieners denken we mee over oplossingen op maat.

Wat denk je van een duikcursus exclusief afgestemd op jullie gezin? Samen les, samen duiken en samen je duikbrevet halen.

Wanneer naar Thailand om te duiken is een veel gestelde vraag.  Logisch als je 11,000 km met vliegen.

Thailand heeft een tropisch klimaat en het is hele jaar door  zo’n 26 -30 graden. De beste reistijd is van december tot en met juni. Er valt dan weinig regen en er is veel zon, precies wat je wilt als je op het strand bent!

Tijdens de maanden juli en augustus is er wat meer wind en normaliter is de maand november de regenmaand hier op Koh Tao.

Koh Tao is het hele jaar prima te bezoeken, maar soms is er kans op een dagelijkse tropische bui.  Het voordeel hiervan is dat alles mooi in bloei staat en het wat minder warm is!

Echter, voor een duikcursus maakt het niets uit. Nat worden we toch!
Er zijn duikplekken rondom heel Koh Tao, dus we vinden altijd wel een beschut plekje voor de ondiep water oefeningen.

Soms is het zicht wat minder, maar dit kan ook voorkomen in het droge seizoen.

De Golf van Thailand is namelijk relatief ondiep, en door de warmte groeien er veel algen . Een beetje wind (vaak rond de maanwisseling) en het zicht is dan even wat minder.

Mail ons even over hoe het weer is. We houden zelf niet van mooie weer praatjes en we zullen je een eerlijk antwoord geven. Echter, net zoals in Nederland: niets blijft zo onvoorspelbaar als het weer.

Wij checken dagelijks de wind en regen op deze website

Alle kosten overzichtelijk voor je op een rij, in deze lijst.

Alle andere trainingsbrevetten zijn equivalent voor de vereiste opleidingsniveaus.
De cursusvoorwaarden en minimale leeftijden zijn gebaseerd op de I.D.D standaarden & procedures 2022

Mail ons ons over informatie over SSI of PADI cursusprijzen en leeftijden op: booking@impian-divers.com

We bieden natuurlijk de IDD als e-learning aan, makkelijk als voorbereiding. Actuell is de cursus in Nederlands, Engels en Duits, beschikbaar. Mocht je je willen aanmelden voor een e-learning cursus, laat het even weten via booking@impian-divers.com

Bij aankomst Koh Tao is het maar een klein stukje wandelen! Je kan ons heel gemakkelijk vinden op de hoofdstraat van Mae Haad.
Impian Divers is 50m na de Seven/11 aan de linkerkant te vinden. Op onze contact pagina vind je een kaartje.

Impian Divers richt zich hoofzakelijk op de Nederlandse en Belgische duikers, die Koh Tao willen bezoeken.

Echter, we zijn net zo internationaal als alle andere duikscholen hier op ’t eiland, omdat we duiklessen geven in het Nederlands, Engels en Frans. Anders gezegd, mocht je reizen met niet Nederlander(s),  iedereen is meer dan welkom bij ons.