Over de Nederlandse duikschool op Koh Tao

Nederlandse duikschool Koh Tao

Informatie over de enig Nederlandse duikschool op Koh Tao. Opgericht in november 2006 met The Diving Dutchman als zusterbedrijf.<br>
Beide bedrijven zijn officieel geregistreerd bij de Thaise Kamer van Koophandel, de Tourist Authorization Thailand (TAT) en de Thaise Marine Inspectie.

Ondanks vele andere online aanbieders voor duikopleidingen in het Nederlands op Koh Tao zijn we nog steeds dé enige Nederlandse duikschool.<br>
Impian Divers en The Diving Dutchman zijn namelijk geheel onder Nederlands beheer met 5 Nederlanders vast in dienst. Allemaal ervaren meertalige duikinstructeurs, vriendelijk en beschaafd in de omgang.

Impian Divers richt zich hoofzakelijk op de Nederlandse en Belgische duikers, die Koh Tao willen bezoeken.

Echter, we zijn net zo internationaal als alle andere duikscholen hier op ’t eiland, omdat we ook funduiken; introductieduiken, de open water- en de advanced open water en specialiteit cursussen ook aanbieden in het Engels en Duits. Anders gezegd, mocht je reizen met niet Nederlander(s),&nbsp; iedereen is meer dan welkom bij ons.

Shop policy

We hechten heel veel waarde aan de persoonlijke relatie met onze klanten. Tijdens onze duikactiviteiten houden we de veiligheidsnormen hoog, echter zonder hierbij het vakantiegevoel bij jullie weg te halen.

Verder zijn we erg flexibiel ingesteld als het gaat om keuzes van duikplekken en duikplanning. We luisteren graag wat jij zoekt als klant. Vervolgens worden alle duikactiviteiten netjes verzorgt in groepen van maximaal 4 duikers.

Tenslotte bieden we voor Koh Tao begrippen lange duiktijden van één uur aan, luchtverbruik afhankelijk. Met de bedoeling om zodoende meer tijd te geven om van de onderwaterwereld te genieten.

De duikschool wordt moedwillig klein van opzet gehouden en we werken niet met freelancer duikstaf. Freelancers zijn minder betrokken bij de duikschool en bezitten geen werkvergunning.

Foto's

Waarom met ons duiken

Duikuitrusting

Onze duikuitrusting word optimaal onderhouden. Want, zoals het hoort bij een Nederlandse duikschool, onze veiligheidsnormen liggen heel hoog. Alle duikflessen worden 1x per visueel geïnspecteerd door een erkend inspectie team hier op Koh Tao.

Ook krijgen de ademtoestellen een jaarlijkse onderhoudsbeurt met nieuwe service kits.

Mondstukken, maskers en natpakken worden na elk gebruik in een waterbak met bleekmiddel geweekt.

De filter van de compressor wordt om de 25 uur gewisseld, erop gericht om schone lucht tijdens duiken te blijven waarborgen.

Faciliteiten

We hebben 3 leslokalen, allen voorzien van airconditioning en ventilators.

Bovendien zijn er lockers voor waardevolle spullen en is er gratis thee/koffie en drinkwater.

De duikschool bevindt zich op loopafstand van de aankomstpier, waar ook onze boot ligt, daardoor hebben we geen taxi’s of longtails nodig om aan boord te komen.

Eigen boot

Onze boot is officieel bij de Thaise Marine inspectie geregistreerd mét toestemming voor het gebruik voor duikactiviteiten. Aan boord hebben we een vulstation, 40 tanks; loodgordels en volop lood. Behalve 12 liter duikflessen hebben we ook 8 liter flessen voor de jongere en 15 liter flessen voor de groot gebruikers.

ECO

We hebben speciale afvalwater bakken aan boord, opdat toiletwater en compressor vloeistof niet in de zee vloeit. De boot wordt elk jaar geïnspecteerd en onderhouden. Aan boord is ook gratis drinkwater, thee en koffie en zijn de volgende vereiste veiligheidsaspecten aanwezig:

  • Marine radio
  • GPS
  • AIS Thailand Tracking System
  • Life jackets voor iedere passagier
  • 100% zuurstof & toediener apparatuur
  • 1st hulp kit

Veel gestelde vragen

Leren duiken doe je bij een duikschool. Het is verstandig een duikschool te kiezen die is aangesloten bij een gerenommeerde organisatie zoals de IDDSSI, NOB, NAUI of PADI.

Weet dat deze organisaties zelf geen duikscholen hebben, maar duikscholen kiezen zelf uit een van de vele opleidingssystemen.

Duiken is niet gevaarlijk, ook niet in Thailand zolang je maar goed wordt opgeleid wordt door een erkende duikschool en jij de basisregels blijft opvolgen. Het zijn er maar 3:

  • Blijf altijd ademen
  • Niet te snel opstijgen (10 m / minuut)
  • En blijf bij je buddy


Duiken of leren duiken tijdens je vakantie is een te gekke ervaring. Alleen moet je hierbij onder andere oppassen voor de duikersziekte (ook wel caissonziekte of decompressieziekte genoemd). Dit wordt veroorzaakt door als je te lang onder water blijft en/of als je te snel naar de oppervlakte opstijgt na een duik.

Hoofdreden voor deze duikersziekte is uitdroging, een slechte lichamelijke conditie, medicijngebruik of te snel vliegen na je laatste duik.  Dus alles is makkelijk te voorkomen door: eEen goede opleiding, goede voorbereiding, goede duikplanning, gezond blijven en 24 uur niet gaan vliegen na je laatste duik.

Duiken voor kinderen is een droom, maar kan extra leuk worden als je samen kunt duiken met je kinderen of als je hele gezin.

Impian Divers Tao helpt graag mee om die droom waar te maken. Zowel voor gezinnen met jonge kinderen als gezinnen met tieners denken we mee over oplossingen op maat.

Wat denk je van een duikcursus exclusief afgestemd op jullie gezin? Samen les, samen duiken en samen je duikbrevet halen.

Wanneer naar Thailand om te duiken is een veel gestelde vraag.  Logisch als je 11,000 km met vliegen.

Thailand heeft een tropisch klimaat en het is hele jaar door  zo’n 26 -30 graden. De beste reistijd is van december tot en met juni. Er valt dan weinig regen en er is veel zon, precies wat je wilt als je op het strand bent!

Tijdens de maanden juli en augustus is er wat meer wind en normaliter is de maand november de regenmaand hier op Koh Tao.

Koh Tao is het hele jaar prima te bezoeken, maar soms is er kans op een dagelijkse tropische bui.  Het voordeel hiervan is dat alles mooi in bloei staat en het wat minder warm is!

Echter, voor een duikcursus maakt het niets uit. Nat worden we toch!
Er zijn duikplekken rondom heel Koh Tao, dus we vinden altijd wel een beschut plekje voor de ondiep water oefeningen.

Soms is het zicht wat minder, maar dit kan ook voorkomen in het droge seizoen.

De Golf van Thailand is namelijk relatief ondiep, en door de warmte groeien er veel algen . Een beetje wind (vaak rond de maanwisseling) en het zicht is dan even wat minder.

Mail ons even over hoe het weer is. We houden zelf niet van mooie weer praatjes en we zullen je een eerlijk antwoord geven. Echter, net zoals in Nederland: niets blijft zo onvoorspelbaar als het weer.

Wij checken dagelijks de wind en regen op deze website

Alle kosten overzichtelijk voor je op een rij, in deze lijst.

Alle andere trainingsbrevetten zijn equivalent voor de vereiste opleidingsniveaus.
De cursusvoorwaarden en minimale leeftijden zijn gebaseerd op de I.D.D standaarden & procedures 2022

Mail ons ons over informatie over SSI of PADI cursusprijzen en leeftijden op: booking@impian-divers.com

We bieden natuurlijk de IDD als e-learning aan, makkelijk als voorbereiding. Actuell is de cursus in Nederlands, Engels en Duits, beschikbaar. Mocht je je willen aanmelden voor een e-learning cursus, laat het even weten via booking@impian-divers.com

Bij aankomst Koh Tao is het maar een klein stukje wandelen! Je kan ons heel gemakkelijk vinden op de hoofdstraat van Mae Haad.
Impian Divers is 50m na de Seven/11 aan de linkerkant te vinden. Op onze contact pagina vind je een kaartje.

Impian Divers richt zich hoofzakelijk op de Nederlandse en Belgische duikers, die Koh Tao willen bezoeken.

Echter, we zijn net zo internationaal als alle andere duikscholen hier op ’t eiland, omdat we duiklessen geven in het Nederlands, Engels en Frans. Anders gezegd, mocht je reizen met niet Nederlander(s),  iedereen is meer dan welkom bij ons.