Funduiken

Funduiken op Koh Tao

Elke gecertificeerde duiker, van welke duikorganisatie dan ook, is bij ons welkom voor funduiken op Koh Tao. Dit betekent dat je minimaal een open water brevet of hoger van welke duikorganisatie dan ook moet kunnen aantonen. Funduiken doen we in groepen van maximaal 4:1, vanaf onze eigen boot met vulstation aan boord. Maximale duiktijd is 1 uur of 50 bar of 50 bar van je buddy.

Ons toegewijde duikmeesters zijn ervaren met de lokale duikplekken en staan klaar voor extra assistentie indien gewenst, want funduiken met een duikleider is namelijk verplicht op Koh Tao. We verwachten van alle duikers dat men zelf binnen de toegestane diepte van hun duikbrevet blijven.

Mocht je reisverzekering funduiken niet dekken, kijk dan even naar onze verzekeringsvoorwaarden of aanvullende DAN Asia Pacific verzekeringen

Prijzen​

Funduiken

฿ 800 Per duik
  •  

Onze voorwaarden

Voor het maken van funduiken zal je moeten kunnen aantonen dat je in bezit bent van een duikbrevet, van welke duikorganistatie dan ook.   Behalve een duikbrevet en het beheersen van goede duiktechnieken verwachten we daarnaast ook dat alle richtlijnen van onze duikleiders en bootmeester geaccepteerd worden.

Mocht je een tijdje niet gedoken hebben raden we ons Scuba Review programma aan, om daarna weer comfortabel te gaan duiken.

 

Dit doen we met een uurtje opfrissen van je duikkennis, daarna in de middag in ondiepe water skills herhalen gevolgd door een duikje in open water. Prijs: 1,800 Thai baht

Ook hebben we graag dat je eerst funduiken in de middag bij ons maakt.  Gezien we dan wat meer tijd hebben om elkaar te leren kennen en voor ’t juist uitloden, dit ter bescherming van de riffen.

Waarom met ons funduiken

Locaties

Wij vinden elke duikplek mooi op Koh Tao, zolang er maar niet teveel duikers tegelijkertijd zijn.  Daarom varen we regelmatig naar andere plekken, of vertrekken iets later om die massa’s te vermijden.

We hebben meestal 2 trips per dag: ‘s-ochtends met een vertrek om 7:00 en een 2e trip rond 12:00. Voor behoud riffen en kennismaking verzoeken we iedereen die voor de 1ste met ons komt duiken om eerst een middag duik te maken. Dan leren we elkaar even kennen en hebben we meer tijd voor juist uitloden.

Dive Sites

Duiken op Koh Tao is geschikt voor iedere duiker met of zonder ervaring.  Het eiland is omringd door mooi, tropisch water, rijk aan vis leven, maar soms is het zicht wat minder, dit gezien de geringe diepte van de Golf van Thailand. Echter, met meer dan 20 geweldige duikplekken biedt ’t voor elk wat wils: van nieuw gecertificeerde duikers tot de meest ervaren duikers.

Walvishaai?

Die visjes zwemmen vrij rond in de golf van Thailand, van noord naar zuid, dus niet stationair hier op Koh Tao. Sommige garanderen een walvishaai, maar dat is echt een verkooppraatje.   Soms doen de walvishaaien de eilandengroep aan, en dan moet je maar net geluk hebben dat je op de juiste duikstek bent.

Benodigde informatie

  • Bewijs van duiktraining
    • (duikbrevet en logboek)
  • Paspoortnummer
  • Geldig medische verklaring (Fit-to-Dive)
  • Aanbetaling 1,000 Thai baht

We willen graag weten of iedereen die bij ons komt duiken wel fit voor duiken is.  Bij een evt ‘ja’ antwoord zal een bezoek arts noodzakelijk zijn, wat hier op Koh Tao slecht 200 Thai baht is.

Veel gestelde vragen

Leren duiken doe je bij een duikschool. Het is verstandig een duikschool te kiezen die is aangesloten bij een gerenommeerde organisatie zoals de IDDSSI, NOB, NAUI of PADI.

Weet dat deze organisaties zelf geen duikscholen hebben, maar duikscholen kiezen zelf uit een van de vele opleidingssystemen.

Duiken is niet gevaarlijk, ook niet in Thailand zolang je maar goed wordt opgeleid wordt door een erkende duikschool en jij de basisregels blijft opvolgen. Het zijn er maar 3:

  • Blijf altijd ademen
  • Niet te snel opstijgen (10 m / minuut)
  • En blijf bij je buddy


Duiken of leren duiken tijdens je vakantie is een te gekke ervaring. Alleen moet je hierbij onder andere oppassen voor de duikersziekte (ook wel caissonziekte of decompressieziekte genoemd). Dit wordt veroorzaakt door als je te lang onder water blijft en/of als je te snel naar de oppervlakte opstijgt na een duik.

Hoofdreden voor deze duikersziekte is uitdroging, een slechte lichamelijke conditie, medicijngebruik of te snel vliegen na je laatste duik.  Dus alles is makkelijk te voorkomen door: eEen goede opleiding, goede voorbereiding, goede duikplanning, gezond blijven en 24 uur niet gaan vliegen na je laatste duik.

Duiken voor kinderen is een droom, maar kan extra leuk worden als je samen kunt duiken met je kinderen of als je hele gezin.

Impian Divers Tao helpt graag mee om die droom waar te maken. Zowel voor gezinnen met jonge kinderen als gezinnen met tieners denken we mee over oplossingen op maat.

Wat denk je van een duikcursus exclusief afgestemd op jullie gezin? Samen les, samen duiken en samen je duikbrevet halen.

Wanneer naar Thailand om te duiken is een veel gestelde vraag.  Logisch als je 11,000 km met vliegen.

Thailand heeft een tropisch klimaat en het is hele jaar door  zo’n 26 -30 graden. De beste reistijd is van december tot en met juni. Er valt dan weinig regen en er is veel zon, precies wat je wilt als je op het strand bent!

Tijdens de maanden juli en augustus is er wat meer wind en normaliter is de maand november de regenmaand hier op Koh Tao.

Koh Tao is het hele jaar prima te bezoeken, maar soms is er kans op een dagelijkse tropische bui.  Het voordeel hiervan is dat alles mooi in bloei staat en het wat minder warm is!

Echter, voor een duikcursus maakt het niets uit. Nat worden we toch!
Er zijn duikplekken rondom heel Koh Tao, dus we vinden altijd wel een beschut plekje voor de ondiep water oefeningen.

Soms is het zicht wat minder, maar dit kan ook voorkomen in het droge seizoen.

De Golf van Thailand is namelijk relatief ondiep, en door de warmte groeien er veel algen . Een beetje wind (vaak rond de maanwisseling) en het zicht is dan even wat minder.

Mail ons even over hoe het weer is. We houden zelf niet van mooie weer praatjes en we zullen je een eerlijk antwoord geven. Echter, net zoals in Nederland: niets blijft zo onvoorspelbaar als het weer.

Wij checken dagelijks de wind en regen op deze website

Alle kosten overzichtelijk voor je op een rij, in deze lijst.

Alle andere trainingsbrevetten zijn equivalent voor de vereiste opleidingsniveaus.
De cursusvoorwaarden en minimale leeftijden zijn gebaseerd op de I.D.D standaarden & procedures 2022

Mail ons ons over informatie over SSI of PADI cursusprijzen en leeftijden op: booking@impian-divers.com

We bieden natuurlijk de IDD als e-learning aan, makkelijk als voorbereiding. Actuell is de cursus in Nederlands, Engels en Duits, beschikbaar. Mocht je je willen aanmelden voor een e-learning cursus, laat het even weten via booking@impian-divers.com

Bij aankomst Koh Tao is het maar een klein stukje wandelen! Je kan ons heel gemakkelijk vinden op de hoofdstraat van Mae Haad.
Impian Divers is 50m na de Seven/11 aan de linkerkant te vinden. Op onze contact pagina vind je een kaartje.

Impian Divers richt zich hoofzakelijk op de Nederlandse en Belgische duikers, die Koh Tao willen bezoeken.

Echter, we zijn net zo internationaal als alle andere duikscholen hier op ’t eiland, omdat we duiklessen geven in het Nederlands, Engels en Frans. Anders gezegd, mocht je reizen met niet Nederlander(s),  iedereen is meer dan welkom bij ons.