Doe een introductie proefduik

Introductie proefduik

฿ 2,000

/ 1e duik

10+ Leeftijd

1 dag

Gewoon proberen: introductie proefduik

Een ideale tropische vakantie uitdaging om eens een keertje onderwater te gaan met duikuitrusting. Dit kan bij ons met een introductie proefduik. Het kost je maar een halve dag in het water, en een uurtje voorbereiding bij ons in de duikschool. Daarna ga relaxed met je instructeur kijken hoe mooi het hier onderwater is.


Locatie introductie proef duik

Rond 12:00 uur vertrekken met onze eigen boot naar een mooie baai rondom Koh Tao en meestal varen we hiervoor naar het prachtige eiland Koh Nang Yuan, op 20m varen vanaf de Koh Tao pier. Indien windrichting ongunstig kiezen we een andere mooie baai zoals Mango baai of Aow Leuk baai.

Aan boord is gratis drinkwater, warm water, thee/koffie én koekjes.
Reddingsvesten voor elke passagier, 1ste hulp doos en 100% zuurstof.
Marine radio, GPS en het verplichte Thailand AIS tracking systeem.

Vanaf welke leeftijd kan je een introductie proefduik maken?

Je mag een introductie proef duik maken als je minimaal 10 jaar oud bent.

Ben je nog geen 10 jaar zou je of een bubblemaker kunnen doen (tot 2m) of een snorkelduiker cursus bij ons kunnen volgen.  Dit alles doen we ook vanaf dezelfde boot, dus samen met de anderen die eventueel een introductie proefduik maken.

Een Nederlandse duikinstructeur legt de basisregels en de oefening uit om zodoende een leuke, maar ook een veilige duik ervaring te krijgen.


Inbegrepen
  • Les van een Nederlandse duikinstructeur
  • Gebruik van complete duikuitrusting
  • Duikverzekering I.D.D. Nederland
Programma

10:00 passen duikuitrusting
10:15 uitleg basisregels en oefeningen
11:00 lunchpauze

12:00 vertrek boot
13:00 aanpassen aan onderwater omgeving
13:15 basisoefeningen in ondiep water
13:30 duiken!
14:15 terug aan boord

15:00 optionele 2e duik
17:00 terug richting de duikshop

Prijs introductie proefduik

Prijs voor de introductie proefduik = 2.000 Thai baht.
Voor een 2e duik op dezelfde trip of dagen erna, 1.000 Thai baht per duik.
Maximale diepte is 12 m en introductie proef duiken zijn altijd in de middag.

Vervolg opties

Veel gestelde vragen

Leren duiken doe je bij een duikschool. Het is verstandig een duikschool te kiezen die is aangesloten bij een gerenommeerde organisatie zoals de IDDSSI, NOB, NAUI of PADI.

Weet dat deze organisaties zelf geen duikscholen hebben, maar duikscholen kiezen zelf uit een van de vele opleidingssystemen.

Duiken is niet gevaarlijk, ook niet in Thailand zolang je maar goed wordt opgeleid wordt door een erkende duikschool en jij de basisregels blijft opvolgen. Het zijn er maar 3:

  • Blijf altijd ademen
  • Niet te snel opstijgen (10 m / minuut)
  • En blijf bij je buddy


Duiken of leren duiken tijdens je vakantie is een te gekke ervaring. Alleen moet je hierbij onder andere oppassen voor de duikersziekte (ook wel caissonziekte of decompressieziekte genoemd). Dit wordt veroorzaakt door als je te lang onder water blijft en/of als je te snel naar de oppervlakte opstijgt na een duik.

Hoofdreden voor deze duikersziekte is uitdroging, een slechte lichamelijke conditie, medicijngebruik of te snel vliegen na je laatste duik.  Dus alles is makkelijk te voorkomen door: eEen goede opleiding, goede voorbereiding, goede duikplanning, gezond blijven en 24 uur niet gaan vliegen na je laatste duik.

Duiken voor kinderen is een droom, maar kan extra leuk worden als je samen kunt duiken met je kinderen of als je hele gezin.

Impian Divers Tao helpt graag mee om die droom waar te maken. Zowel voor gezinnen met jonge kinderen als gezinnen met tieners denken we mee over oplossingen op maat.

Wat denk je van een duikcursus exclusief afgestemd op jullie gezin? Samen les, samen duiken en samen je duikbrevet halen.

Wanneer naar Thailand om te duiken is een veel gestelde vraag.  Logisch als je 11,000 km met vliegen.

Thailand heeft een tropisch klimaat en het is hele jaar door  zo’n 26 -30 graden. De beste reistijd is van december tot en met juni. Er valt dan weinig regen en er is veel zon, precies wat je wilt als je op het strand bent!

Tijdens de maanden juli en augustus is er wat meer wind en normaliter is de maand november de regenmaand hier op Koh Tao.

Koh Tao is het hele jaar prima te bezoeken, maar soms is er kans op een dagelijkse tropische bui.  Het voordeel hiervan is dat alles mooi in bloei staat en het wat minder warm is!

Echter, voor een duikcursus maakt het niets uit. Nat worden we toch!
Er zijn duikplekken rondom heel Koh Tao, dus we vinden altijd wel een beschut plekje voor de ondiep water oefeningen.

Soms is het zicht wat minder, maar dit kan ook voorkomen in het droge seizoen.

De Golf van Thailand is namelijk relatief ondiep, en door de warmte groeien er veel algen . Een beetje wind (vaak rond de maanwisseling) en het zicht is dan even wat minder.

Mail ons even over hoe het weer is. We houden zelf niet van mooie weer praatjes en we zullen je een eerlijk antwoord geven. Echter, net zoals in Nederland: niets blijft zo onvoorspelbaar als het weer.

Wij checken dagelijks de wind en regen op deze website

Alle kosten overzichtelijk voor je op een rij, in deze lijst.

Alle andere trainingsbrevetten zijn equivalent voor de vereiste opleidingsniveaus.
De cursusvoorwaarden en minimale leeftijden zijn gebaseerd op de I.D.D standaarden & procedures 2022

Mail ons ons over informatie over SSI of PADI cursusprijzen en leeftijden op: booking@impian-divers.com

We bieden natuurlijk de IDD als e-learning aan, makkelijk als voorbereiding. Actuell is de cursus in Nederlands, Engels en Duits, beschikbaar. Mocht je je willen aanmelden voor een e-learning cursus, laat het even weten via booking@impian-divers.com

Bij aankomst Koh Tao is het maar een klein stukje wandelen! Je kan ons heel gemakkelijk vinden op de hoofdstraat van Mae Haad.
Impian Divers is 50m na de Seven/11 aan de linkerkant te vinden. Op onze contact pagina vind je een kaartje.

Impian Divers richt zich hoofzakelijk op de Nederlandse en Belgische duikers, die Koh Tao willen bezoeken.

Echter, we zijn net zo internationaal als alle andere duikscholen hier op ’t eiland, omdat we duiklessen geven in het Nederlands, Engels en Frans. Anders gezegd, mocht je reizen met niet Nederlander(s),  iedereen is meer dan welkom bij ons.