Duikcursus Thailand

Overzicht duikcursus Thailand

Voor een duikcursus in Thailand blijft Koh Tao toch wel een van de betere plekken om een duikopleiding te volgen. Mooi weer, lekker warm water, enorm veel diversiteit aan onderwaterleven en mooie koraaltuinen. Daarnaast is het duiken hier op Koh Tao toegankelijk voor jong en oud en met waarschijnlijk de beste prijzen wereldwijd.

Naast de standaard duikcursussen bieden wij ook een breed scala van vervolg duikcursussen aan, waaronder een 3-tal geweldige speciale arrangementen. Als voorbeeld hebben we de diep 40-; wrak duiker- en de Nitrox specialiteit cursussen gecombineerd.

Volgorde duikcursus in Thailand

Introductie proefduik

De introductie proefduik is voor degenen die weinig tijd hebben of nog niet zeker weten of duiken wel iets voor hen is.

Eerste brevet

Echter, de meest gezochte duikcursus in Thailand is ook het eerste duikbrevet mogelijk, namelijk de open water duikcursus. Deze cursus behandelt de basiskennis en de noodzakelijke vaardigheden om wereldwijd te mogen duiken in “open water”, ook wel buitenwater genoemd.

Vervolg duikopleidingen

Na de open water cursus kun je of funduiken maken of de vervolgcursus advanced open water duikcursus volgen.

Deze duikcursus heeft als doelstelling om je kennis en vaardigheden van je open water cursus verder uit te breiden. Dit doe je onder andere door middel van het beoefenen van navigatietechnieken en het plannen van diep- en nachtduiken.

De volgende stap

Na de advanced zou je je kunnen verdiepen in specialisaties of je gaat verder met de rescue cursus.

Tijdens een rescue diver cursus ga je leren om problemen te voorkomen tijdens het duiken en is het een vereiste, maar ook een goede voorbereiding voor de beroepsopleidingen.

Snorkelopleidingen

Tijdens een snorkelcursus leer je goed gebruik te maken van je vinnen en zwemtechnieken.

De snorkel tour leider is een soort badmeester cursus, gericht op het toezicht en begeleiden van zwemmers en snorkelaars.

Beroepsopleidingen

Dit zijn profesionele kaderopleidingen, waarmee je kan beginnen zodra je een rescue diver duikcursus hebt afgerond.
Gezien de tijdsduur van deze opleidingen zijn het internship opleidingen.  Dit betekent gedurende een langere periode dagelijks bij ons in de shop en duiken. Dit om te leren hoe het reilt en zeilt in een duikschool.

Veel gestelde vragen

Leren duiken doe je bij een duikschool. Het is verstandig een duikschool te kiezen die is aangesloten bij een gerenommeerde organisatie zoals de IDDSSI, NOB, NAUI of PADI.

Weet dat deze organisaties zelf geen duikscholen hebben, maar duikscholen kiezen zelf uit een van de vele opleidingssystemen.

Duiken is niet gevaarlijk, ook niet in Thailand zolang je maar goed wordt opgeleid wordt door een erkende duikschool en jij de basisregels blijft opvolgen. Het zijn er maar 3:

  • Blijf altijd ademen
  • Niet te snel opstijgen (10 m / minuut)
  • En blijf bij je buddy


Duiken of leren duiken tijdens je vakantie is een te gekke ervaring. Alleen moet je hierbij onder andere oppassen voor de duikersziekte (ook wel caissonziekte of decompressieziekte genoemd). Dit wordt veroorzaakt door als je te lang onder water blijft en/of als je te snel naar de oppervlakte opstijgt na een duik.

Hoofdreden voor deze duikersziekte is uitdroging, een slechte lichamelijke conditie, medicijngebruik of te snel vliegen na je laatste duik.  Dus alles is makkelijk te voorkomen door: eEen goede opleiding, goede voorbereiding, goede duikplanning, gezond blijven en 24 uur niet gaan vliegen na je laatste duik.

Duiken voor kinderen is een droom, maar kan extra leuk worden als je samen kunt duiken met je kinderen of als je hele gezin.

Impian Divers Tao helpt graag mee om die droom waar te maken. Zowel voor gezinnen met jonge kinderen als gezinnen met tieners denken we mee over oplossingen op maat.

Wat denk je van een duikcursus exclusief afgestemd op jullie gezin? Samen les, samen duiken en samen je duikbrevet halen.

Wanneer naar Thailand om te duiken is een veel gestelde vraag.  Logisch als je 11,000 km met vliegen.

Thailand heeft een tropisch klimaat en het is hele jaar door  zo’n 26 -30 graden. De beste reistijd is van december tot en met juni. Er valt dan weinig regen en er is veel zon, precies wat je wilt als je op het strand bent!

Tijdens de maanden juli en augustus is er wat meer wind en normaliter is de maand november de regenmaand hier op Koh Tao.

Koh Tao is het hele jaar prima te bezoeken, maar soms is er kans op een dagelijkse tropische bui.  Het voordeel hiervan is dat alles mooi in bloei staat en het wat minder warm is!

Echter, voor een duikcursus maakt het niets uit. Nat worden we toch!
Er zijn duikplekken rondom heel Koh Tao, dus we vinden altijd wel een beschut plekje voor de ondiep water oefeningen.

Soms is het zicht wat minder, maar dit kan ook voorkomen in het droge seizoen.

De Golf van Thailand is namelijk relatief ondiep, en door de warmte groeien er veel algen . Een beetje wind (vaak rond de maanwisseling) en het zicht is dan even wat minder.

Mail ons even over hoe het weer is. We houden zelf niet van mooie weer praatjes en we zullen je een eerlijk antwoord geven. Echter, net zoals in Nederland: niets blijft zo onvoorspelbaar als het weer.

Wij checken dagelijks de wind en regen op deze website

Alle kosten overzichtelijk voor je op een rij, in deze lijst.

Alle andere trainingsbrevetten zijn equivalent voor de vereiste opleidingsniveaus.
De cursusvoorwaarden en minimale leeftijden zijn gebaseerd op de I.D.D standaarden & procedures 2022

Mail ons ons over informatie over SSI of PADI cursusprijzen en leeftijden op: booking@impian-divers.com

We bieden natuurlijk de IDD als e-learning aan, makkelijk als voorbereiding. Actuell is de cursus in Nederlands, Engels en Duits, beschikbaar. Mocht je je willen aanmelden voor een e-learning cursus, laat het even weten via booking@impian-divers.com

Bij aankomst Koh Tao is het maar een klein stukje wandelen! Je kan ons heel gemakkelijk vinden op de hoofdstraat van Mae Haad.
Impian Divers is 50m na de Seven/11 aan de linkerkant te vinden. Op onze contact pagina vind je een kaartje.

Impian Divers richt zich hoofzakelijk op de Nederlandse en Belgische duikers, die Koh Tao willen bezoeken.

Echter, we zijn net zo internationaal als alle andere duikscholen hier op ’t eiland, omdat we duiklessen geven in het Nederlands, Engels en Frans. Anders gezegd, mocht je reizen met niet Nederlander(s),  iedereen is meer dan welkom bij ons.