Divemaster duikcursus – de 1ste baan!

Divemaster opleiding

฿ 30,000

/ per cursus

18+ Leeftijd

4 -6 weken

Maak van je hobby je werk

De divemaster opleiding is de eerste stap in je carrière als duikprofessional in de duikindustrie.

Impian Divers Koh Tao is een geweldige plek om je divemaster opleiding te voltooien. Na de opleiding kan je rekenen op werk als zijnde duikmeester, waardoor je wat ervaring op kan doen.

Ons team van ervaren instructeurs zal ervoor te zorgen dat je een hoge kwaliteit opleiding krijgt, want uiteindelijk moet je het later wel zelf doen.

Spreek het volgende je aan?

Jij alleen met 4 gebrevetteerde duikers naar een mooie Koh Tao duikplek varen en weer terugkomen met 4 tevreden duikers.

Schrijf je dan nu in voor onze divemaster opleiding

Wat gaan we doen

We wisselen theorielessen af met een goed afgestemd praktijkprogramma. Daarnaast doorloop je ook stages bij diverse duikopleidingen zodat je overal je kennis in de praktijk kan bijslijpen!

Waar moet je aan denken bij de cursus?

 • We gaan in op de rol en eigenschappen van de divemaster
 • We behandelen het toezicht houden op duikactiviteiten en het assisteren bij duikers in opleiding
 • Vanzelfsprekend gaan we ook in op duikveiligheid en risicomanagement
 • We bespreken de programma’s die door een divemaster gegeven mogen worden en speciale vaardigheden die je daarvoor nodig hebt
 • We geven je inzicht in de duikindustrie en de mogelijkheden die er voor de divemaster zijn
 • Je wordt een informatiebron voor je omgeving
 • Je wordt een expert in materiaal
 • We leren je alles rond de organisatie en het management van een duik. Je kan een buitenwaterduikkaart maken en je leert duikbriefings te geven
 • Je wordt een ware logistiek manager
 • En we werken aan je EHBO skills.

Waarom je divemaster opleiding bij Impian Divers?

Een divemaster opleiding is een beroepsopleiding, en is daarnaast de basis voor een instructeursopleiding.  Lijkt ’t niet logisch als zijnde Nederlander of Belg dat je zo’n belangrijke opleiding in het buitenland beter bij een Nederlandse duikschool gaat volgen? Zeker als je straks eerst als divemaster ergens aan het werk gaat, wil je dan niet graag goede kennis in huis hebben met het rondleiden van heel ervaren duikers?

Vandaar wij deze divemaster opleiding erg serieus nemen, en we delen graag onze enorme duikkennis met je, zodat je na deze opleiding onafhankelijk met onze eigen boot duikers gaat rondleiden op een van de vele mooie duikplekken die Koh Tao rijk is.

Impian Divers staat bekend als een Nederlandse duikschool, omdat we ervaren Nederlandse duikstaf vast in dienst hebben.

Echter, met regelmaat komen ook niet Nederlanders bij ons duikopleidingen volgen, dus zijn we net zo internationaal als andere duikscholen op Koh Tao.  We bieden namelijk ook duikopleidingen aan in ’t Engels, Frans, Duits en Thais.


Gebruik duikuitrusting

Tijdens de hele divemaster opleiding mag je gebruik maken van onze goed onderhouden duikuitrusting. Als je eenmaal wat meer over duikuitrusting af weet kan je je eigen materiaal kopen.

We helpen je graag en bij 4 verschillende duikwinkels hier op Koh Tao kan je via Impian Divers Mares; Aqualung; ScubaPro of X-Deep materiaal aanschaffen met een 10% korting.

Tijdens de opleiding mag je zonder extra kosten fun- en nachtduiken maken, en tenslotte hebben we een hele mooie aanbieding voor bepaalde specialiteiten cursussen.


Instap voorwaarden
 • Minimumleeftijd 18 jaar
 • Rescue diver brevet (van elke duikorganisatie)
 • Medical Trained; AED- en Zuurstof provider opgeleid
 • Aanbetaling van 10,000 THB
 • Minimaal 40 gelogde duiken (exclusief training duiken)
  • In ruil voor assistentie in de duikshop kunnen benodigd aantal duiken gemaakt worden.
  • Geldige medische verklaring (Fit to Dive)
  • Ondertekende vrijwaring van aansprakelijkheid.

Tijdsduur

Een intern divemaster opleiding duurt ongeveer 4 tot 6 weken. Je mag er langer over doen, zeker als je wat meer ervaring met navigeren op de duiksites wilt opdoen, of met assisteren van duikopleidingen.

Kostenoverzicht

Na de divemaster duikcursus zal je bij het opleidingssysteem van keuze een lidmaatschap moeten aanvragen om zodoende te mogen werken als divemaster of mocht je door willen stromen naar de duikinstructeurscursus.

Deze kosten zijn nagenoeg hetzelfde voor I.D.D en PADI, welke momenteel ongeveer 80 Euro’s zijn. Echter, alleen bij een I.D.D lidmaatschap is automatisch een professionele duik en aansprakelijkheidsverzekering inbegrepen.

Lidmaatschap gaat per kalenderjaar. Bij een PADI duikmeesterscursus komen er nog kosten van het opleidingsmateriaal bij, welke ongeveer 8,000 Thai baht zijn.

Geen extra kosten voor lesmaterialen bij een I.D.D. divemaster opleiding

Takenpakket divemasters

Een divemaster heeft aardig wat verantwoordelijkheden en taken bij een duikcenter. Dit kan per werkplek nogal verschillen maar we zullen je zo goed mogelijk op dit soort taken voorbereiden (m.u.v het wassen van de kopjes)


Hoofdtaken
 • Duikleider
 • Adviseur
 • Logistieke coördinator
 • Bootmeester

Neventaken
 • Rondleiden gecertificeerde duikers tijdens fun duiken
 • Opleidingsassistent
  • Helpen bij de opleiding van nieuwe duikers
 • Onafhankelijk organiseren en uitvoeren van :
  • Opfriscursus (scuba-review)
  • Snorkelcursus*
  • Dolphin-range opleidigen*
  • Introductieduiken*
  • Ocean Explorer cursus*
 • Leslokaal presentaties*

(*) alleen van toepassing voor I.D.D divemasters

Vervolg opties

Veel gestelde vragen

Leren duiken doe je bij een duikschool. Het is verstandig een duikschool te kiezen die is aangesloten bij een gerenommeerde organisatie zoals de IDDSSI, NOB, NAUI of PADI.

Weet dat deze organisaties zelf geen duikscholen hebben, maar duikscholen kiezen zelf uit een van de vele opleidingssystemen.

Duiken is niet gevaarlijk, ook niet in Thailand zolang je maar goed wordt opgeleid wordt door een erkende duikschool en jij de basisregels blijft opvolgen. Het zijn er maar 3:

 • Blijf altijd ademen
 • Niet te snel opstijgen (10 m / minuut)
 • En blijf bij je buddy

Duiken of leren duiken tijdens je vakantie is een te gekke ervaring. Alleen moet je hierbij onder andere oppassen voor de duikersziekte (ook wel caissonziekte of decompressieziekte genoemd). Dit wordt veroorzaakt door als je te lang onder water blijft en/of als je te snel naar de oppervlakte opstijgt na een duik.

Hoofdreden voor deze duikersziekte is uitdroging, een slechte lichamelijke conditie, medicijngebruik of te snel vliegen na je laatste duik.  Dus alles is makkelijk te voorkomen door: Een goede opleiding, goede voorbereiding, goede duikplanning, gezond blijven en 24 uur niet gaan vliegen na je laatste duik.

Duiken voor kinderen is een droom, maar kan extra leuk worden als je samen kunt duiken met je kinderen of als je hele gezin.

Impian Divers Tao helpt graag mee om die droom waar te maken. Zowel voor gezinnen met jonge kinderen als gezinnen met tieners denken we mee over oplossingen op maat.

Wat denk je van een duikcursus exclusief afgestemd op jullie gezin? Samen les, samen duiken en samen je duikbrevet halen.

Wanneer naar Thailand om te duiken is een veel gestelde vraag.  Logisch als je 11,000 km met vliegen.

Thailand heeft een tropisch klimaat en het is hele jaar door  zo’n 26 -30 graden. De beste reistijd is van december tot en met juni. Er valt dan weinig regen en er is veel zon, precies wat je wilt als je op het strand bent!

Tijdens de maanden juli en augustus is er wat meer wind en normaliter is de maand november de regenmaand hier op Koh Tao.

Koh Tao is het hele jaar prima te bezoeken, maar soms is er kans op een dagelijkse tropische bui.  Het voordeel hiervan is dat alles mooi in bloei staat en het wat minder warm is!

Echter, voor een duikcursus maakt het niets uit. Nat worden we toch!
Er zijn duikplekken rondom heel Koh Tao, dus we vinden altijd wel een beschut plekje voor de ondiep water oefeningen.

Soms is het zicht wat minder, maar dit kan ook voorkomen in het droge seizoen.

De Golf van Thailand is namelijk relatief ondiep, en door de warmte groeien er veel algen . Een beetje wind (vaak rond de maanwisseling) en het zicht is dan even wat minder.

Mail ons even over hoe het weer is. We houden zelf niet van mooie weer praatjes en we zullen je een eerlijk antwoord geven. Echter, net zoals in Nederland: niets blijft zo onvoorspelbaar als het weer.

Wij checken dagelijks de wind en regen op deze website

Alle kosten overzichtelijk voor je op een rij, in deze lijst.

Alle andere trainingsbrevetten zijn equivalent voor de vereiste opleidingsniveaus.
De cursusvoorwaarden en minimale leeftijden zijn gebaseerd op de I.D.D standaarden & procedures 2024

Mail ons ons over informatie over I.D.D. of PADI cursusprijzen en leeftijden op: booking@impian-divers.com

We bieden naast IDD ook PADI als e-learning aan, makkelijk als voorbereiding, maar er zijn voorwaarden aan verbonden. De open water cursus is in het  Nederlands, Engels en Duits beschikbaar. Mocht je je willen aanmelden voor een e-learning cursus, mail dan  : booking@impian-divers.com

Bij aankomst Koh Tao is het maar een klein stukje wandelen! Je kan ons heel gemakkelijk vinden op de hoofdstraat van Mae Haad.
Impian Divers is 50m na de Seven/11 aan de linkerkant te vinden. Op onze contact pagina vind je een kaartje.

Impian Divers richt zich hoofzakelijk op de Nederlandse en Belgische duikers, die Koh Tao willen bezoeken.

Echter, we zijn net zo internationaal als alle andere duikscholen hier op ’t eiland, omdat we duiklessen geven in het Nederlands, Engels en Frans. Anders gezegd, mocht je reizen met niet Nederlander(s),  iedereen is meer dan welkom bij ons.