Reisinformatie

Op weg naar Thailand en Koh Tao!

De Thaise bevolking is heel vriendelijk en behulpzaam, en helpen graag zolang je beleefd blijft.

Denk hierbij zeker aan hun normen en waarden, zoals: niet te luid spreken; geen ontbloot bovenlijf in openbare gelegenheden; schoenen uit maar hou je voeten op de grond als in de buurt van Thais bent.  Blijf een beetje gekleed als je te maken hebt met officiele instanties zoals immigratie bij aankomst of toeristen politie.  Alcohol drinken op straat is ongewenst en de e-sigaret is echt verboden in Thailand.

Het zijn maar kleine dingen waarvoor je heel veel terug kunt krijgen én veel vakantie plezier.

Rondreizen in Thailand

Thailand staat ook bekend voor de gemakkelijke en veilige manier van reizen.

Eet regelmatig iets zouts tijdens je reis in de tropen, dit om uitdroging te voorkomen.   Dit kan erg vervelend zijn tijdens vakantie /duiken, maar is echt gemakkelijk om te voorkomen, een zakje chips doet wonderen.  Probeer niet met de laatste boot vanuit Koh Samui op Koh Tao aan te komen.  Deze komt, zeker in het hoogseizoen, soms pas rond  19:30 aan. Best lastig als je nog geen verblijf geboekt hebt.

Hieronder hebben we een aantal reismogelijkheden en leuke tips voor je uitgestippeld:

Met het vliegtuig

Parkeren bij een luchthaven:
Rondom elke luchthaven zijn er ontzettend veel parkeermogelijkheden waarvan de prijzen sterk kunnen variëren. Ga je op reis naar Thailand en vertrek je vanaf Schiphol? Dan kan je lang parkeren Schiphol eenvoudig vergelijken en direct reserveren via Vliegen en Parkeren.

Bangkok naar Koh Samui:
Bangkok Airways heeft meerdere vluchten per dag. www.bangkokair.com
Kijk daarna verder bij de sectie boottransfers om te zien hoe je dan naar Koh Tao kan dooreeizen
www.bangkokair.com

Bangkok naar de havenplaatsen Chumpon of Surat Thani:
Nokair.com en www.Airasia.com vliegen dagelijks vanaf Don Muang international airport naar deze steden. Vanaf daar kan je weer naar Koh Tao doorreizen met www.Lomprayah.com

Met de trein

Bangkok naar Chumphon:
Nachttreinen vertrekken dagelijks vanuit Bangkok vanaf 19:30 tot 22:50 en komen aan in Chumpon rond 3:30 of 6:00.

2nd class air conditioned of fan-cooled sleepers en air-conditioned en fan-cooled rijtuigen zijn beschikbaar. De conductor wekt je 5 min. voor aankomst op station  Chumpon station en een constante bewaking zorgt voor je veiligheid en persoonlijke spullen. Als je via www.Lomprayah.com ook je boot ticket naar Koh Tao hebt geboekt, halen ze je bij aankomst op om je naar de pier te brengen.

Vaak zijn deze comfortabele treinen snel volgeboekt, dus zorg ervoor dat je een reservering hebt!
Bangkok Railway station (Hua Lampong) (66) 02 220 4334

Voor meer informatie over het reizen met de trein in Thailand:
www.seat61.com/thailand

Per luxe bus

Bangkok – Chumphon: vanaf het zuidelijk busstation (Sai Thai).
Air-conditioned en non-air-conditioned bussen vertrekken dagelijks vanuit deze ‘Southern Bus Terminal’ naar Chumphon vanaf 09:30 tot 22:00. De reis duurt normaliter ongeveer 7 uren. Prijs: 350 baht/p.p.

Bangkok – Chumphon vanaf Khao San Road:
Luxe air-con bussen vertrekken dagelijks om 06:00  en 20:00-21.00 . Waarschijnlijk de gemakkelijkste manier om deze kant op te komen.

Voor boekingen:
www.Lomprayah.com

Boot transfers naar Koh Tao

Vanaf Koh Samui:
1. Seatran discovery. Dagelijkse, high speed ferries service naar Koh Tao, vertrekt om 08:00, 12.00 en om 16:30. Maar op 10 minuten afstand vanaf het vliegveld! Ideaal als aansluiting op je vlucht vanaf Bangkok www.SeatranDiscovery.com

2. Lompraya high speed Catamaran dagelijkse bootservice die vertrekt vanaf Wat Pra Lan pier om 08:00 en 12.30.On-line booking:  www.Lomprayah.com.

Vanaf Surat Thani:
www.Lomprayah.com vertrekt om 09:00 vanuit Surat Thani stad om je naar Don Sak te brengen met een mini bus. Vanaf daar met de high speed catamaran naar Koh Tao.

Nachtboot vertrekt vanaf de Ban Don Pier rond 23:00 voor 350 – 500 baht/per per persoon, dit nagelang welke boot.

Chor Maetapee Night Ferry is een car ferry, groot en veilig.  Ruime slaapplekken, met airconditioning.

Beide opties zijn te boeken in de aankomsthal van Surat Thani airport. Lompraya misschien beter on-line boeken, vooral tijdens de Full-Moon party periode

Vanaf Chumphon:
www.lomprayah.com gaat dagelijks om 7:00 en 12:00. Reistijd 1:30 uur, prijs 600 Thai baht/p.p.

Dagelijks ook nachtboten richting Koh Tao, opties hiervoor: http://www.chumphon-nightboat.com/

Alle opties zijn direct te boeken in de aankomsthal van Chumpon airport, of bij de bookings office tegenover het treinstation. Facebook: KP Ferry Ticket And Services

Vakantie tips voor Thailand

Behalve de tip om uitdroging te voorkomen raden we ook aan goed voor je oren te zorgen in de tropen.  Vaak na het zwemmen en soms douchen kan water in je buitenoor blijven zitten. Altijd even spoelen met drinkwater (niet te koud) en daarna opdrogen met een stukje wc-papier. Dit voorkomt namelijk dat water achter je oorsmeer gaat zitten, en hierdoor een ontsteking kan veroorzaken.

Probeer ook zo min mogelijk plastic artikelen te gebruiken en/of te kopen en gebruik zonne-creme altijd 1 uur voordat je de zee in gaat.  Anders komt het in de zee terecht en zal koraalriffen ernstig beschadigen.  Beter is biologische zonne-creme te gebruiken, welke van het merk Reef Repair bij ons in de duikschool tegen korting te koop is.

Schijnbaar zijn er behalve duiken zoveel andere leuke dingen te ondernemen in Thailand 🙂

Voor de Back Packers!

Niets mooier om van dag tot dag te bekijken wat je volgende bestemming wordt.

Voor duidelijke, goede en leuke tips  raden we je deze web site aan: www.backpackeninazie.nl/backpacken-thailand/koh-tao

Georganiseerde trips rondom Bangkok

We hebben al sinds het begin een leuke samenwerking met een Nederlands tourbureau in Bangkok: www.BKKTours.com

Air en Michiel gespecialiseerd in het organiseren van authentieke dagtochten in Bangkok en omgeving. Onder hun deskundige begeleiding plekken bezoeken waar de meeste toeristen niet zullen komen: privé tours met een origineel tintje.  Het leveren van maatwerk, persoonlijk service, kwaliteit en veiligheid staat bij Michiel en Air voorop. Hun manier van werken sluit naadloos aan op de bedrijfsfilosofie van Impian Divers.

Als u interesse hebt voor deze services dan kunt u  BKK Tours rechtstreeks bereiken via hun website http://bkktours.com/nl/ en via email op info@bkktours.com. Alle correspondentie kan uiteraard in het Nederlands.