Free Diving

Free Diving cursus

฿ 6,000

/ per cursus

10+ Leeftijd

2 dagen

“Breath-holding”

Free diving duiken was de eerste vorm van duiken beoefend door de mens. Op één ademtoch zo diep, of zo lang mogelijk onder water blijven…. Welke van deze twee laat jij winnen, je natuurlijk reflexen of je zelfcontrole?

Free Diving nog steeds de meest natuurlijke manier om de onderwaterwereld te betreden. Als Free Diver ben je namelijk in staat om te duiken in een wereld zonder ademhalings apparatuur.

Je kan grote diepten bereiken of lange afstanden afleggen op slechts één adem! Je hoeft alleen maar te beslissen wanneer je wilt beginnen. Want wij bij Impian Divers  staat klaar om je te begeleiden op dit spannende, nieuwe avontuur.


Onze basic Free Diving opleiding

Impian Divers is van mening dat breath holding een zeer persoonlijke sport is, omdat de “one size fits all”-benadering beperkingen geeft.

Een ontspannen omgeving tijdens deze opleiding is weliswaar niet alleen om van de ervaring te genieten, maar ook de sleutel tot het behalen van je maximale potentieel tijdens deze opleiding.

Deze 1ste Free Diver cursus is ideaal voor diegene met weinig of geen ervaring met breath hold duiken.

Onze I.D.D Free Diver opleiding stelt je in staat om je veilig en comfortabel te voelen tot een maximale diepte van 20 meter. Hoewel dit enerzijds misschien best moeilijk klinkt, is het toch slechts in 2 dagen te doen, dit dankzij ons ervaren team van free dive instructeurs.

Tijdens de water sessies hebben we een absoluut maximum van 2 studenten per instructeur, omdat we altijd streven naar een persoonlijke aandacht.

De instructeurs zijn de hele tijd bij je zodra je onder water bent, opdat je vertrouwen en veiligheid toenemen.

Programma

Dag 1

08:30 passen & uitleg uitrusting; duikoefeningen en basis regels.
11:00 lunchpauze
12:00 vertrek boot
13:00 aanpassingssessie en oefeningen tot max 12m
16:00 vertrek richting duikschool & feedback

Dag 2

09:00 vervolg uitleg en middag programma
11:00 lunchpauze
12:00 vertrek boot
13:00 oefeningen tot 20 m; reddingsoefening 6-10m
16:00 vertrek richting duikschool & afronden opleiding

Vervolg opties

Veel gestelde vragen

Leren duiken doe je bij een duikschool. Het is verstandig een duikschool te kiezen die is aangesloten bij een gerenommeerde organisatie zoals de IDDSSI, NOB, NAUI of PADI.

Weet dat deze organisaties zelf geen duikscholen hebben, maar duikscholen kiezen zelf uit een van de vele opleidingssystemen.

Duiken is niet gevaarlijk, ook niet in Thailand zolang je maar goed wordt opgeleid wordt door een erkende duikschool en jij de basisregels blijft opvolgen. Het zijn er maar 3:

  • Blijf altijd ademen
  • Niet te snel opstijgen (10 m / minuut)
  • En blijf bij je buddy


Duiken of leren duiken tijdens je vakantie is een te gekke ervaring. Alleen moet je hierbij onder andere oppassen voor de duikersziekte (ook wel caissonziekte of decompressieziekte genoemd). Dit wordt veroorzaakt door als je te lang onder water blijft en/of als je te snel naar de oppervlakte opstijgt na een duik.

Hoofdreden voor deze duikersziekte is uitdroging, een slechte lichamelijke conditie, medicijngebruik of te snel vliegen na je laatste duik.  Dus alles is makkelijk te voorkomen door: eEen goede opleiding, goede voorbereiding, goede duikplanning, gezond blijven en 24 uur niet gaan vliegen na je laatste duik.

Duiken voor kinderen is een droom, maar kan extra leuk worden als je samen kunt duiken met je kinderen of als je hele gezin.

Impian Divers Tao helpt graag mee om die droom waar te maken. Zowel voor gezinnen met jonge kinderen als gezinnen met tieners denken we mee over oplossingen op maat.

Wat denk je van een duikcursus exclusief afgestemd op jullie gezin? Samen les, samen duiken en samen je duikbrevet halen.

Wanneer naar Thailand om te duiken is een veel gestelde vraag.  Logisch als je 11,000 km met vliegen.

Thailand heeft een tropisch klimaat en het is hele jaar door  zo’n 26 -30 graden. De beste reistijd is van december tot en met juni. Er valt dan weinig regen en er is veel zon, precies wat je wilt als je op het strand bent!

Tijdens de maanden juli en augustus is er wat meer wind en normaliter is de maand november de regenmaand hier op Koh Tao.

Koh Tao is het hele jaar prima te bezoeken, maar soms is er kans op een dagelijkse tropische bui.  Het voordeel hiervan is dat alles mooi in bloei staat en het wat minder warm is!

Echter, voor een duikcursus maakt het niets uit. Nat worden we toch!
Er zijn duikplekken rondom heel Koh Tao, dus we vinden altijd wel een beschut plekje voor de ondiep water oefeningen.

Soms is het zicht wat minder, maar dit kan ook voorkomen in het droge seizoen.

De Golf van Thailand is namelijk relatief ondiep, en door de warmte groeien er veel algen . Een beetje wind (vaak rond de maanwisseling) en het zicht is dan even wat minder.

Mail ons even over hoe het weer is. We houden zelf niet van mooie weer praatjes en we zullen je een eerlijk antwoord geven. Echter, net zoals in Nederland: niets blijft zo onvoorspelbaar als het weer.

Wij checken dagelijks de wind en regen op deze website

Alle kosten overzichtelijk voor je op een rij, in deze lijst.

Alle andere trainingsbrevetten zijn equivalent voor de vereiste opleidingsniveaus.
De cursusvoorwaarden en minimale leeftijden zijn gebaseerd op de I.D.D standaarden & procedures 2022

Mail ons ons over informatie over SSI of PADI cursusprijzen en leeftijden op: booking@impian-divers.com

We bieden natuurlijk de IDD als e-learning aan, makkelijk als voorbereiding. Actuell is de cursus in Nederlands, Engels en Duits, beschikbaar. Mocht je je willen aanmelden voor een e-learning cursus, laat het even weten via booking@impian-divers.com

Bij aankomst Koh Tao is het maar een klein stukje wandelen! Je kan ons heel gemakkelijk vinden op de hoofdstraat van Mae Haad.
Impian Divers is 50m na de Seven/11 aan de linkerkant te vinden. Op onze contact pagina vind je een kaartje.

Impian Divers richt zich hoofzakelijk op de Nederlandse en Belgische duikers, die Koh Tao willen bezoeken.

Echter, we zijn net zo internationaal als alle andere duikscholen hier op ’t eiland, omdat we duiklessen geven in het Nederlands, Engels en Frans. Anders gezegd, mocht je reizen met niet Nederlander(s),  iedereen is meer dan welkom bij ons.