E-learning duikcursus

Online starten met je duikcursus

Een E-learning duikcursus pakket kan je vaak direct via de diverse opleidingssystemen boeken, maar weet dat je dan wel een stuk duurder uitkomt.

Ons advies is om dit niet via een opleidingssystemen te kopen , maar direct via Impian Divers te boeken. Want wij berekenen je geen extra kosten, en is het bij de cursusprijs inbegrepen.

Wel is dat de kosten die wij maken voor zo’n E-learning pakket niet meer in mindering gebracht worden bij eventuele annuleringen, niet opkomen dagen of stoppen tijdens de duikcursus.

Dus stop je bijvoorbeeld op dag 1 van de open water cursus, dan berekenen we dag 1 plus het E-learning pakket.

De prijzen voor een E-learning pakket (dus alleen als je de cursus niet afrond, en dat zal nooit meer zijn dan de totale curusprijs) zijn alsvolgt:

 • I.D.D Nederland: 1,000 Thai baht
 • PADI : 2,500 Thai baht

Eenmaal E-learning afgerond kan je zodra je hier op Koh Tao bent bijna direct met het praktijkgedeelte beginnen. Het enige wat je nog aan leslokaal tijd kwijt zal zijn is om 10.00 uur op de 1ste dag van je duikcursus voor:

 • kennismaking en administratie
  • paspoortnummer en overleg medische verklaring
  • zie onder voor informatie over die medische verklaring
 • passen uitrusting
 • uitleg cursusschema
 • snelle review van je e-learning voortgang
 • bespreken duikoefeningen dag 1

Tijdens je online studie kan je ons altijd een mail sturen mocht je nog vragen hebben over bepaalde gedeeltes van de e-learning theorie.

Hou er wel rekening mee dat je nog steeds minimaal 2.5 dag nodig zal hebben om het praktijkgedeelte van een duikcursus af te ronden.

E-learning Impian Divers Koh Tao

Wat wordt er in de online theorie behandeld?

De online theorie is bedoeld om benodigde theoretische kennis te leren, welke nodig is om je voor te bereiden op de praktijkvaardigheden. Deze praktijkvaardigheden bestaan uit 5 ondiepwater (of zwembad) sessies en 4 buitenwaterduiken. Deze zijn weer bedoeld om duikvaardigheden te leren om vervolgens wereldwijd veilig te kunnen gaan duiken met een buddy.

Hoe gaat een E-learning duikcurus in zijn werk?

Stuur ons een email met de gewenste duikopleiding en het opleidingssysteem (I.D.D ; SSI of PADI)

Wat we van je nodig hebben is het volgende:

 • Online registratie door middel van deze link
 • Voorschotbetaling van 100 Euro
  • Dit bedrag gaat in minder op je cursusprijs bij Impian Divers.
  • Echter, geen restitutie mogelijk bij annulering gezien de door ons gemaakte kosten bij het opleidingssysteem (*).
 • Eenmaal betaling ontvangen sturen we de link en inlogcode toe en kan je beginnen met doornemen theorie.

(*) Mocht je om wat voor reden de cursus niet kunnen afronden, betaal je alleen voor de dag(en) die wel gedoken hebt, maar helaas moeten we je wel het E-learning pakket extra berekenen. De pakketen kopen we namelijk al in bij een opleidingssysteem.

Een E-learning duikcursus pakket is wel overdraagbaar naar een andere duikschool, zodat je later de cursus elders kan afronden.

Heb je toch liever een papieren versie theorieboek? Zeker mogelijk en dan sturen we een leerboek naar je huisadres in Nederland en de online quizzen zodra je bepaalde hoofdstukken hebt doorgenomen.

Hieronder vind je een medische verklaring Fit-to-Dive, welke bij huidig- en/of geschiedenis van indicaties ondertekend door een arts bij ons overlegd moet worden voor aanvang van de duikopleiding.   

Check eerst de medische verklaring

Het zou jammer zijn mocht je door medische indicaties niet kunnen of mogen duiken. Vandaar, klik even op onderstaande Fit-to-Dive button voor inzage van de medische vragenlijst. Mocht je eeen vraag met een ‘ja’ moeten beantwoorden heb je toestemming van een arts nodig om met het praktijkgedeelte te kunnen starten.

Deze check kan je ook hier ter plaatse doen met bezoek aan lokale Engels sprekende arts.  Echter met zware astma, geschiedenis van long ongevallen of epilepsie kan je niet deelnemen aan een duikopleiding. 

Neem gerust contact met ons op voor meer info: